Turpmāk tiks regulēti visi elektroenerģijas tirgotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: stocksnap

Turpmāk regulēs visus elektroenerģijas tirgotājus, neatkarīgi no to tirdzniecības apmēra, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem.

Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka patlaban noteikumi paredz, ka elektroenerģijas apgādē nepieciešams regulēt elektroenerģijas tirdzniecību jebkuriem enerģijas lietotājiem, ja kopējais tirdzniecības apmērs pārsniedz 4000 megavatstundu (MWh) gadā. Tomēr ar grozījumiem noteikumos šī norma tiks atcelta.

Tādējādi līdzīgi kā dabasgāzes apgādē turpmāk tiks regulēti visi elektroenerģijas tirgotāji, neatkarīgi no to tirdzniecības apmēra. Līdz ar to pret visiem elektroenerģijas tirgotājiem būtu vienotas prasības, tostarp, piemēram, attiecībā uz informāciju, kas jāietver elektroenerģijas galalietotājam izsniedzamajos rēķinos un informatīvajos materiālos.

Salīdzinot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" informāciju par reģistrētajiem elektroenerģijas tirgotājiem un komersantiem, kas noslēguši sistēmas lietošanas līgumu, ministrija secinājusi, ka izmaiņas noteikumos varētu skart līdz pieciem elektroenerģijas tirgotājiem, kuri patlaban nav reģistrēti elektroenerģijas tirgotāju reģistrā, jo to tirdzniecības apmērs nav sasniedzis 4000 MWh gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu