"Rosņeftj" vadītājs: Naftas vada "Družba" incidents devis triecienu Krievijas imidžam (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas valstis naftas vada “Družba” incidenta dēļ ir spiestas meklēt alternatīvas Krievijas naftas produktiem un izstrādāt maršrutus to piegādei. Tas savukārt ir radījis triecienu Krievijas imidžam, atzinis “Rosņeftj” vadītājs Igors Sečins.

“Viennozīmīgi, ka šis incidents [ar netīro naftu] negatīvi ietekmē ne tikai “Rosņeftj”, bet arī stabilas piegādes uz Rietumeiropu. Nafta netiek piegādāta arī vietējiem uzņēmumiem. Šāda situācija negatīvi ietekmē Krievijas naftas nozari un valsts imidžu,” sacīja Sečins.

Viņš sacīja, ka Eiropas valstis aktīvi meklē iespējas, kā saņemt naftu no alternatīviem ceļiem, – Polija esot sākusi veikt naftas piegādes caur Gdaņsku, savukārt Slovākija veic pārrunas par naftas vada “Adrija” izmantošanu.

Sečins norāda, ka pašlaik viņa vadītais uzņēmums cenšas attīrīt naftas vadu no piesārņotās naftas, kurā ir paaugstināta hlorīdu koncentrācija. Tāpat tiek izstrādāta sistēma, lai novērstu šādas avārijas nākotnē.

Agrāk par naftas vada “Družba” incidentu izteicās arī citas Krievijas amatpersonas, to vidū arī prezidents Vladimirs Putins.

Iepriekš vēstīts, ka 19. aprīlī par nekvalitatīvas un piesārņotas naftas saņemšanu paziņoja Baltkrievijas naftas koncerns “Belneftehim”. Piesārņojuma dēļ tika pārtraukta naftas piegāde uz Baltkrieviju, Ukrainu, Poliju un Vāciju. Krievijas valsts naftas uzņēmums “Rosņeftj” iepriekš vēstīja, ka naftas vads tiks attīrīts tuvāko nedēļu laikā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu