Spriņģe par vardarbību: sabiedrība vaino sievietes, ka “pašas vien izprovocēja” (20)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica līdzdibinātāja un populārā žurnāliste Inga Spriņģe viesojusies "Singapūras satīna" līdera Jāņa Krīvēna jaunajā šovā “Pēdējā pilīte”, kurā tika diskutēts par vardarbību ģimenē, tās cēloņiem un risinājumiem.

“Vardarbība ģimenē Latvijā joprojām ir aizliegtā tēma. Daļai sabiedrības šķiet nepieņemami par to runāt publiski.

Daļa metīsies vainot sievietes, kas “pašas izprovocēja” un “nevajadzēja precēties ar dzērājiem”. Latvijā statistika par vardarbību pret sievietēm ir milzīga, bet tāpat tā ir tikai aisberga redzamā daļa,

jo par pusi vai pat vairāk gadījumiem netiek ziņots,” stāsta Inga Spriņģe.

“Mani visvairāk tracina teiciens “bet tu jau izprovocēji, galvenais neizprovocēt” - tas ir cilvēks, nevis dzīvnieks. Tu vari suni izprovocēt, tu vari zoodārzā lauvu izprovocēt, bet ne cilvēku.

Tu esi cilvēks ar galvu uz pleciem, divām rokām, divām kājām un kuli starp ciskām. Ja tu esi vīrietis un vēl sevi dēvē par “stipro dzimumu”, tad tev jābūt stipram un jāatbild par to

- nepakļauties emociju uzplūdumiem un histērijām, tev jābūt līdzsvarotam un saprāta balsij. Vardarbība nav attaisnojama,” viedokli pauž Jānis Krīvēns.

Raidījumā tika aplūkota statistika Latvijā, dažādu sieviešu stāsti, tika diskutēts par toksisku attiecību konfliktiem, kā arī aplūkoti reāli risinājumi vardarbības novēršanai tās saknē.

Pilna epizode pieejama Jāņa Krīvēna YouTube kanālā KRIVENCHY, kā arī straumēšanas servisos Spotify un Google Podcasts.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu