Sevastovu uzvarējusī Vondrušova sasniedz ''French Open'' pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Markēta Vondrušova
Markēta Vondrušova Foto: AP/Scanpix

Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta ("French Open") - pusfinālu otrdien sasniedza Markēta Vondrušova.

Pasaules ranga 38.vietas īpašniece Vondrušova ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 7-6 (7:1), 7-5 apspēlēja Petru Martiču no Horvātijas, kura ir planētas 31.rakete.

Vondrušova Francijas atklātā čempionāta pusfinālu sasniegusi vien 19 gadu vecumā. Viņa kļuvusi par pirmo tīni šī turnīra pusfinālā kopš 2017.gada, kad to paveica Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, sportistei pēcāk kļūstot arī par sacensību čempioni.

Vēl otrdienas mača pirmajā setā čehiete bija iedzinējos ar 3-5, taču atspēlējās, bet otrajā setā pamanījās izlaist 5-2 vadību. Tiesa, pēc tam viņa uzvarēja noslēdzošos divus geimus un triumfēja visā spēlē.

Zīmīgi, ka Martiča iepriekš Vondrušovu bija uzvarējusi visās četrās savstarpējās cīņās.

"Martiča iepriekš bija mani uzvarējusi visās spēlēs, bet domāju, ka Francijas atklātais čempionāts kļuvis par man veiksmīgu vietu," neslēpa talantīgā sportiste.

Pirms tam astotdaļfinālā Vondrušova tika galā ar Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu.

Pusfinālā Vondrušova tiksies ar britu tenisisti Johannu Kontu.

Pasaules ranga 26.vietas īpašniece Konta, kura ar šādu pašu numuru izlikta arī turnīrā, otrdien ceturtdaļfināla cīņā ar 6-1, 6-4 droši apspēlēja Sloeinu Stīvensu no ASV, kura rangā ir septītajā pozīcijā.

Līdz ar to Konta kļuvusi par pirmo britu tenisisti kopš 1983.gada, kura sasniegusi Francijas atklātā čempionāta pusfinālu. Ņemot vērā tikai "Grand Slam" turnīrus, viņa karjeras laikā nav spējusi sasniegt tikai ASV atklātā čempionāta pusfinālu, tomēr nevienā finālā no prestižākajiem turnīriem britu tenisiste vēl nav spēlējusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu