Trīs nepilngadīgie nesekmīgi mēģina izceļot no Latvijas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Robežsargi otrdien lieguši izceļot no valsts trīs nepilngadīgiem Latvijas pilsoņiem, kuriem nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts, informēja Valsts robežsardzē.

Nepilngadīgie apturēti Pāternieku un Silenes robežkontroles punktos.

Tāpat Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens ar kravas automašīnu Latvijā ieceļojošs Ukrainas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu autovadītāja apliecību. Par to sākts kriminālprocess un persona aizturēta.

Tikmēr Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, kuram nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Silenes un Pāternieku robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas un četriem Ukrainas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu.

Savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, kuram ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs.

Tāpat robežsargi konstatējuši sešus Krievijas, divus Ukrainas un vienu Indijas pilsonim, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vai pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti desmit personām - četriem Ukrainas, trīs Uzbekistānas, diviem Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā pie administratīvās atbildības sauktas deviņas personas - trīs Latvijas, divi Baltkrievijas un pa vienam Igaunijas, Slovākijas, Ukrainas un Gruzijas pilsonim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu