ASV aizturēts bijušais policists, kurš nerīkojās Floridas slaktiņa laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTES/Scanpix

Aizturēts bijušais ASV policists, kurš pagājušajā gadā notikušā Floridas slaktiņa laikā palika pie skolas un nedevās tajā iekšā, lai stātos pretī šāvējam. Policistam draud vairākas apsūdzības, tostarp par nolaidīgu rīcību attiecībā pret bērniem un dienesta zvēresta pārkāpšanu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Skots Petersons ir bijušais šerifa vietnieks, kurš strādāja arī par apsargu Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā pagājušā gada 14.februārī notika apšaude, kurā bojā gāja 17 cilvēki.

Petersons jau iepriekš tika kritizēts par rīcības trūkumu slaktiņa laikā. Atskanot šāvieniem, viņš nedevās iekšā skolas ēkā, bet palika ārā.

ASV prezidents Donalds Tramps Petersonu iepriekš nodēvēja par gļēvuli. Neilgi pēc šīs apšaudes Petersons devās pensijā.

Floridas Tiesībsargājošo institūciju departamenta veiktajā izmeklēšanā secināts, ka Petersons nav darījis pilnīgi neko, lai novērstu apšaudi. Balstoties uz šīs izmeklēšanas rezultātiem, Petersons otrdien tika aizturēts.

Tikmēr Petersona advokāts uzskata, ka apsūdzības viņa klientam esot politiski motivētas.

Kā ziņots, Nikolass Kruss 2018.gada 14.februārī ieradās Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies. Viņam bija līdzi pusautomātisko triecienšautene "AR-15" un lielu daudzumu munīcijas. Krusa sarīkotajā apšaudē tika nogalināti 14 skolēni un trīs skolas darbinieki. Ievainojumus guva vēl vairāki desmiti cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu