Džošua revanša cīņu ar Ruisu aizvadīs pirms gada beigām

CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua (no kreisās) un Endijs Ruiss
Entonijs Džošua (no kreisās) un Endijs Ruiss Foto: Reuters/ScanPix

Britu smagsvaru bokseris Entonijs Džošua revanša cīņu ar meksikāni Endiju Ruisu junioru aizvadīs līdz šī gada beigām, paziņojis promouters Edijs Hērns.

29 gadus vecais Ruiss sestdien Ņujorkā sarūpēja vienu no pasaules boksa lielākajām sensācijām - pirms cīņas uz papīra būdams absolūts pastarītis, viņš septītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Džošua. Tādējādi viņš ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas smagsvaros.

Hērns norādīja, ka Džošua ir izmantojis abu cīkstoņu līgumā atrunāto punktu par revanša iespēju, bet cīņa varētu notikt novembrī vai decembrī. Tuvākajā laikā tiks nosaukta arī dueļa norises vieta, bet ir liela iespēja, ka tā varētu būt Lielbritānija.

"Nav jēgas nogaidīt. Džošua nevēlas nevienu citu cīņu, tāpēc nevajadzēja vilcināties, lai pieņemtu lēmumu par revanšu," sarunā ar ESPN uzsvēra Hērns.

"Iekšēji jūtu, ka cīņu mēs varētu aizvadīt Lielbritānijā, tomēr tas nav garantēts. Pārraižu tiesību turētāji labāk gribētu, lai viņi boksējas ASV. Džošua šoreiz brauca cīnīties pie Ruisa, tāpēc loģiski būtu, ja atbildes duelis notiktu Lielbritānijā."

Sestdien Džošua pirmo reizi boksējās ārpus dzimtenes.

ASV dzīvojošais Ruiss tikmēr kļuvis par pirmo meksikāni, kurš kļuvis par smagsvaru pasaules čempionu. Viņš par Džošua pretinieku kļuva vien mēnesi pirms dueļa, jo iepriekš plānoto brita sāncensi Džerelu Milleru no ASV pieķēra dopinga lietošanā.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta smagsvaros šobrīd pieder amerikānim Deontejam Vailderam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu