Moderna arhitektūra vai vizuāla skabarga ainavā - Francijā atklāj "Balto koku"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Mūsdienu apstākļos, kad strauji paplašinās pilsētas, arvien vairāk sāk runāt par nepieciešamību vairāk pavadīt laika ārtelpās un kā ieviest dabas tuvuma efektu savā dzīvoklī. Šo problēmu var atrisināt plašas terases un balkoni, kas sniedz iespēju mājiniekiem baudīt brīvo laiku, atrodoties ārā, bet vienlaikus arī savā pilsētas miteklī. Lai tas būtu iespējams, Francijas pilsētā Monpeljē atklāj neparastas formas ēku ar balkonu zariem. 

Dienvidfrancijā, kur klimats ir krietni karstāks nekā mūsu platuma grādos, balkoni un terases ir dzīvokļa īpaša pievienotā vērtība. Tāpēc, lai katram dzīvoklim tiktu vismaz viena terase, japāņu arhitekts Sou Fudžimoto sadarbībā ar franču arhitektu birojiem, Nikolā Leinē un Manal Rachdi Oxo, ir radījis neparastu debesskrāpi "Baltais koks", kurā katram dzīvoklim ir piebūvēta plaša taisnstūra formas terase. 

Foto: AFP/SCANPIX

Balkoniem sazarotais nams ir 17 stāvus augsts, un tam par iedvesmu ir kalpojusi Monpeljē iedzīvotāju tradīcija pavadīt brīvo laiku tikai ārpus telpām un koki, kas ir ilgtspējīga un ekoloģiska dzīvesveida simbols. Savdabīgā dzīvokļu ēka atrodas vietā, kur robežojas jaunbūvju rajoni un vecpilsēta ar vēsturiskajām ēkām. Tāpat ēkas projektētāji ir apzināti izvēlējušies namam vietu tieši blakus veloceliņiem, upei, parkam un galvenajiem pilsētas autoceļiem. 

Foto: AFP/SCANPIX

"Baltais koks" būs multifunkcionāla ēka, kas apvienos dzīvokļus, restorānus un birojus.  Arhitekti ir parūpējušies, lai ēka būtu maksimāli ekoloģiska - tās būvniecībā ir izmantoti tikai dabiski un ilgtspējīgi materiāli, bet elektrību mājai piegādā solārie paneļi. 

Foto: AFP/SCANPIX

Pašlaik ēka ir augstākais arhitektoniskais arsenāls, un šobrīd tas ir fokālais punkts pilsētas ainavā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu