Ziemeļkorejā atceļ izrādi, kas neiepatikās Kimam (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna kritikas Phenjanā uz laiku pārtrauks izrādīt jauno masu uzvedumu, trešdien paziņojušas tūrisma firmas.

Šā gada iestudējums, kuram dots nosaukums "Tautas zeme", pirmizrādi piedzīvoja pirmdien un bija plānots, ka to izrādīs līdz oktobrim.

Taču Kims "nopietni kritizēja" uzveduma autorus par "kļūdainu radošo garu un bezatbildīgu attieksmi pret darbu", vēsta oficiālā Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA.

Tūrisma firmām, kas organizē braucienus uz Ziemeļkoreju, paziņots, ka uzveduma izrādes kādu laiku nenotiks.

Firmai "Koryo Tours" norādīts, ka no 10.jūnija masu uzveduma izrādīšana apturēta, lai uzvedumā veiktu labojumus, ziņu aģentūrai AFP atklāja firmas vadītājs, piebilstot, ka nav zināms, kad izrādes atsāksies.

Masu priekšnesumā piedalās liels skaits cilvēku, pārsvarā studenti un skolēni, kas veic sinhronizētas kustības. Viņiem fonā tūkstošiem citu cilvēku "pāršķir" krāsainas "grāmatu lappuses", radot mainīgus attēlus fonā.

Fotogrāfijās no pirmdien notikušās uzveduma pirmizrādes redzams, ka stadiona grīda izgreznota milzīgiem ziediem, kas veido varavīksni un Korejas pussalas kontūru. Uzraksti fonā vēsta "Mēs esam viens!" un "Paldies tev, tēvs Kim Čenun!".

Nav skaidrs, kas tieši sadusmojis Kimu, bet daži novērotāji pamanījuši, ka Kima attēls izmantots kā fons kopā ar viņa tēva un vectēva - iepriekšējo līderu Kima Irsena un Kima Čenira attēliem. Kima Čenuna portreti Ziemeļkorejā reti redzami izrādīti publiski, un nav zināma neviena viņa statuja.

Tūrisma Firma "Young Pioneer Tours" tviterī ziņoja, ka iestudējuma izrādīšana apturēta, jo Kims neesot bijis apmierināts ar redzēto.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu