Koncertzāle "Cēsis" krāšņi nosvinējusi piekto jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē Koncertzāle “Cēsis” ar klasikas virsotnēm atzīmēja piekto gadadienu. Svētku vakara programmā izskanēja koncerts ar Pētera Čaikovska pirmo klavierkoncertu un Riharda Vāgnera operas “Valkīra” pirmo cēlienu, kā arī tika atklāta izcilā domātāja un mākslinieka Ilmāra Blumberga darbu izstāde. Aplūko foto! 

Svētku koncerta pirmajā daļā skanēja krievu klasiskās mūzikas šedevrs, viens no visu laiku populārākajiem klavierkoncertiem – Pētera Čaikovska Pirmais koncerts klavierēm un orķestrim. Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri muzicēja Reinis Zariņš, kurš Čaikovska Pirmo spēlēja pirmo reizi.

Foto: Anrijs Požarskis un Ansis Starks

Koncerta otrajā daļā skanēja Riharda Vāgnera operas “Valkīra” pirmais cēliens. Zīglindi dziedāja Latvijas klausītājiem labi pazīstamā zviedru soliste Līne Karlsone.

Jubilejas koncerts bija īpašs arī ar to, ka tajā tiks izmantota Koncertzālē “Cēsis” teicami ierīkotā, bet reti izmantotā orķestra bedre. Savukārt Viestura Kairiša režijā un scenogrāfiskajā risinājumā koncertzāles skatuve ieguva vēl neredzētus vaibstus un unikālu vertikālo perspektīvu. Pie diriģenta pults svētku vakarā bija LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, reizēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu