"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums aprīlī bijis straujāks nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šogad aprīlī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 7%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums aprīlī salīdzinājumā ar 2018.gada ceturto mēnesi starp ES valstīm bijis Slovēnijā (+12,7%), Lietuvā (+10,2), Īrijā (+10,1%), Maltā (+8,7%) un Igaunijā (+8,2%).

Mazumtirdzniecība šajā periodā pieaugusi 21 ES dalībvalstī, par kurām pieejama informācija, bet Bulgārijā tā samazinājusies par 0,2% un Vācijā - par 0,9%.

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums aprīlī, salīdzinot ar 2018.gada aprīli, palielinājies kopumā par 2,9%, bet eirozonas valstīs - par 1,5%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs aprīlī ES sarucis par 0,3%, bet eirozonā - par 0,5%.

Straujākais kritums šajā periodā fiksēts Vācijā (-2%), Portugālē (-1%) un Horvātijā (-0,9%). Toties straujākais pieaugums bijis Zviedrijā (+2,4%), Slovēnijā (+2%) un Maltā (+1,7%). Lietuvā mazumtirdzniecība pieaugusi par 1,5%, Latvijā - par 0,9%, bet Igaunijā - par 0,1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu