VID veicis procesuālas darbības skaistumkopšanas uzņēmumā "Kolonna" (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šonedēļ veicis procesuālas darbības skaistumkopšanas uzņēmumā "Kolonna", kura pārvaldītājs ir Latvijas-Vācijas kopuzņēmums SIA "Reho", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA apstiprināja, ka VID šonedēļ veicis procesuālas darbības vienā no lielākajiem skaistumkopšanas nozarē strādājošajiem uzņēmumiem Latvijā.

Vaivars neatklāja skaistumkopšanas uzņēmuma nosaukumu, jo to VID liedz likums. Vaivars vienīgi norādīja, ka procesuālās darbības bija saistītas ar aizdomām par nedeklarētu naudu uzņēmumā.

Tāpat Vaivars nevarēja teikt, vai pēc veiktajām procesuālajām darbībām skaistumkopšanas uzņēmumam ir piemēroti kādi aizliegumi, vai darbības ierobežojumi.

"TV3 Ziņām" Vaivars norādīja, ka VID ir aizdomas, ka uzņēmumā strādājošajiem darbiniekiem fiktīvi izmaksāta komandējumu nauda, kas nav jāapliek ar nodokļiem, taču faktiski darbinieki komandējumos nemaz nav sūtīti. Šajā lietā neviens pagaidām neesot aizturēts.

"Reho" valdes loceklis Kaspars Zeltiņš aģentūrai LETA sacīja, ka šo informāciju neapstiprinās un nekomentēs.

Latvijas Kosmētikas ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētāja, biznesa vadības pakalpojumu sniedzējas AS "Lawrence Asset Management" valdes locekle Ieva Plaude-Rēlingere, kura savulaik izveidoja zīmolu "Kolonna", aģentūrai LETA atzina, ka vienmēr ir interesējusies par "Kolonnu", neraugoties uz to, ka uzņēmumu pārdeva 2011.gadā.

"Vairāk informācijas šobrīd manā rīcībā nav, neslēpju, ka kopš 2014.gada novembra ar investoru palīdzību mēģinu uzņēmumu atpirkt un sekoju tā gaitām, vienošanās ar VID šajā konkrētajā gadījumā izšķirs darījuma likteni," viņa sacīja.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Latvijas kosmētikas ražošanas nozare ir uz eksportu vērsta, inovatīva nozare ar augstu pievienoto vērtību, un Latvijas kosmētikas ražotājiem ir būtiski, lai skaistumkopšanas nozare Latvijā attīstās, maksājot nodokļus.

Plaude-Rēlingere arī atzina, ka skaistumkopšanas nozare Latvijā ir daudz kritizēta par "aplokšņu algām", jo arī pagātnē skaistumkopšanas meistari Latvijā saņēma dzeramnaudas, ko dažādās Eiropas Savienības (ES) valstīs traktē dažādi- citur apliek ar nodokļiem, bet, piemēram, Vācijā ar nodokļiem likumīgi neapliek.

"Reho" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim, bija 8,22 miljoni eiro un uzņēmums cieta 401 051 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. Tostarp "Reho" ienākumi no skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas un preču pārdošanas salonos "Kolonna" bija 7,39 miljoni eiro.

Kompānijas "Reho" vienīgā īpašniece ir SIA "Kirk Investments", kas savukārt pieder Inetai Bojārei (88,01%) un Uldim Cipstam (11,99%).

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu