EK mudina Latviju samazināt nodokļu slogu cilvēkiem ar maziem ienākumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas Komisija (EK) savās jaunākajās rekomendācijās Latvijai iesaka samazināt nodokļu slogu cilvēkiem ar maziem ienākumiem, risināt sociālās atstumtības problēmas, veicināt mājokļu un transporta pieejamību, kā arī devusi virkni citu ieteikumu.

EK iesaka samazināt nodokļu slogu cilvēkiem ar maziem ienākumiem, to novirzot uz citiem avotiem, konkrēti, kapitālu un īpašumu, kā arī uzlabot nodokļu saistību izpildi.

EK arī atgādina Latvijai nodrošināt efektīvu naudas atmazgāšanas novēršanas uzraudzību un ieviešanu.

Otrs rekomendāciju bloks ir saistīts ar sociālo jomu. EK Latvijai rekomendē risināt sociālās atstumtības problēmas, uzlabojot minimālo ienākumu pabalstu, minimālo vecuma pensiju un cilvēku ar īpašām vajadzībām ienākumu atbilstību.

Tāpat Latvijai, EK vērtējumā, jāuzlabo izglītības un apmācību kvalitāte, jo īpaši mazkvalificētiem darbiniekiem un bezdarbniekiem, tostarp stiprinot līdzdalību arodizglītības un mūžizglītības programmās.

Šajā rekomendāciju sadaļā Latvijai ieteikts arī palielināt veselības aprūpes pieejamību, kvalitāti un izmaksu efektivitāti.

Savukārt trešais ieteikums paredz ar investīcijām saistīto ekonomikas politiku koncentrēt uz inovācijām, mājokļu pieejamību, transportu, jo īpaši tā ilgtspējību, resursu un enerģijas efektivitāti, enerģijas starpsavienojumiem un digitālo infrastruktūru, ņemot vērā reģionālās atšķirības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu