"Neatkarīgo deputātu frakcija" aicina sākt darbu no "nulles punkta" (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
No partijas "Saskaņa" četri izslēgtie Rīgas domes deputāti Valērijs Petrovs (no kreisās), Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs piedalās preses konferencē, kurā informē par atsevišķas frakcijas izveidi pašvaldībā.
No partijas "Saskaņa" četri izslēgtie Rīgas domes deputāti Valērijs Petrovs (no kreisās), Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs piedalās preses konferencē, kurā informē par atsevišķas frakcijas izveidi pašvaldībā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija", kurā apvienojušies četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, nākusi klajā ar aicinājumu visiem Rīgas domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem atteikties no pašvaldībā ieņemamajiem amatiem, tai skaitā arī no mēra, viņa vietnieka un komiteju vadītāju amatiem, un domes darbu sākt "no nulles punkta", vedot jaunas sarunas par koalīcijas veidošanu.

Kā informēja "Neatkarīgo deputātu frakcijas" vadītājs Valērijs Petrovs, šāds aicinājums atklātas vēstules formā tiks izsūtīts Rīgas mēram Dainim Turlajam (GKR) un visām domes frakcijām.

"Ņemot vērā notiekošo Rīgas domē kopš pēdējās domes sēdes un rūpējoties par rīdzinieku interesēm, mēs aicinām visus Rīgas domē ievēlētos politiskos spēkus uzņemties politisko atbildību par pašvaldībā notiekošo," teikts "Neatkarīgo deputātu frakcijas" sagatavotajā atklātajā vēstulē domniekiem, kurā situācija galvaspilsētas rātē nodēvēta par politisko krīzi.

Frakcija uzskata, ka visi līdz šīm piedāvātie situācijas uzlabošanas varianti - noņemt no amatiem atsevišķas domes amatpersonas, ar rīkojumiem pārdalīt atbildības sfēras vai panākt Rīgas domes ārkārtas velēšanu sarīkošanu - ir nekonstruktīvi un neizbēgami novēdīs pie vēl dziļākas krīzes.

"Rīgas dome galvenokārt ir saimnieciska, nevis politiska institūcija, un līdz ar to tai vispirms būtu jākoncentrējas uz pašvaldības infrastruktūras apsaimniekošanu, uzturēšanu un attīstību, nevis jāpārdala amati atbilstoši īstermiņa interesēm un politiskajai konjuktūrai," uzskata četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti.

Viņi uzsver, ka viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas ir visu Rīgas domnieku priekšā, ir darbs pie pašvaldības nākamā gada budžeta, kam jāsākas tuvāko nedēļu laikā. "Pieņemt budžetu, nodrošinot algas skolotājiem, bezmaksas pusdienas skolēniem un visa veida pabalstus varēs tikai lemtspējīga dome," teikts "Neatkarīgo deputātu frakcijas" sagatavotajā atklātajā vēstulē domniekiem.

Ņemot vērā minēto, frakcija ierosina "visiem Rīgas domē pārstāvētajiem politiskiem spēkiem izmantot savas Rīgas domes deputātu tiesības un atteikties no Rīgas pašvaldībā šobrīd ieņemamajiem - pirmkārt, domes priekšsēdētāja, viņa vietnieku un komiteju priekšsēdētāju - amatiem un kopīgi no "nulles punkta" uzsākt pārrunas gan par jaunas koalīcijas veidošanu, gan par pašvaldībai aktuālo jautājumu risināšanu".

Petrovs aģentūrai LETA pauda, ka, frakcijas ieskatā, tā ir vienīgā iespēja ātri pārvarēt esošo krīzi un domei atgūt rīdzinieku uzticību. Par šo piedāvājumu frakcija gaidīšot Rīgas domē pārstāvēto politisko spēku viedokļus.

Līdz ar to četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti pagaidām nav lēmuši, kā balsos, ja pēc opozīcijas ierosinājuma tiks sasaukta domes sēde par Rīgas mēra Turlā atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Šonedēļ no partijas izslēgtie domnieki dibinājuši savu frakciju.

Tikmēr domes opozīcijas frakcijas vienojušās parakstīties par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā tiktu rosināts izteikt neuzticību Rīgas mēram Turlajam.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu