Dombrovskis pārliecināts, ka EK ir aizstāvējis arī Latvijas intereses (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī eirokomisāru darba uzstādījums paredz, ka viņi strādā visas Eiropas interesēs, Latvijas deleģētais Valdis Dombrovskis (JV) ir pārliecināts, ka ir aizstāvējis arī Latvijas intereses. Runājot par nodokļu sloga samazināšanu zemi atalgotiem strādājošajiem, Dombrovskis pauda viedokli, ka nodokļu reforma, kas iepriekš Latvijā tika īstenota, šo jautājumu risināja tikai daļēji. Nodokļu slogs zemi atalgotiem strādājošajiem [Latvijā] vēl joprojām ir virs ES vidējā līmeņa.

Taujāts, ko viņš ir darījis un vēl varētu darīt Latvijas labā, Dombrovskis LTV "Rīta panorāmā" skaidroja, ka formālais uzstādījums nosaka, ka komisāri strādā visas Eiropas interesēs, taču viņi, protams, atceroties par valstīm, no kurām viņi nākuši. Piemēram, viņš esot bijis aktīvs, diskutējot par lauksaimniecības tiešmaksājumu izlīdzināšanu, kas ir svarīgi Latvijai.

Esošajā Eiropas Komisijā (EK) Dombrovskis ir priekšsēdētāja vietnieks, kura pārziņā ir eiro un sociālais dialogs, kā arī finanšu stabilitāte, finanšu pakalpojumi un kapitāla tirgu savienība. Gada otrajā pusē EK sastāvs mainīsies, un Dombrovskis pašlaik tiek apspriests kā reālākais eirokomisāra amata kandidāts no Latvijas arī nākamajā EK sastāvā. Līdz tam gan viņš ir ievēlēts Eiropas Parlamentā un ir teicis, ka vasaras vidū pametīs komisāra amatu, lai pieņemtu deputāta mandātu.

Taujāts, cik droši jūtas par to, ka tiešām vēlreiz tiks nominēts komisāra amatam, Dombrovskis atgādināja, ka šis jautājums ir premjera kompetencē, un esošais premjers, Dombrovska partijas biedrs Krišjānis Kariņš (JV) viņam ir skaidri paudis atbalstu. Tomēr diskusijas koalīcijā vēl turpinās, tāpēc Dombrovskis turpinot tikšanās ar partijām.

Savukārt runājot par atbildības jomām nākamajā EK, Dombrovskis atzīmēja, ka tās nosaka EK prezidents, bet viņš pats gribētu turpināt strādāt finanšu un ekonomikas jomās. Politiķis piebilda, ka parasti komisāri EK nevar saglabāt esošo portfeli, jo notiek rotācija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu