IDB rosina apsūdzēt VUGD amatpersonu par bērnu pavešanu netiklībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai uzradīt apsūdzību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonai par bērnu pavešanu netiklībā, noskaidroja IDB.

Persona ilgstošā laika periodā pavedusi netiklībā un pamudinājusi iesaistīties seksuālās darbībās vairākas sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas.

Tāpat noskaidrots, ka persona savā dzīvesvietā neatļauti glabājusi narkotiskās vielas, par ko paredzēta kriminālatbildība.

Pēdējā laikā VUGD skārušas vairākas IDB ierosinātas krimināllietas. Marta beigās IDB aizdomās par krāpšanu un dienesta viltojumu aizturēja četras VUGD Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, tai skaitā vada komandieri.

Citā lietā IDB pērn septembrī aizturēja toreizējo VUGD priekšnieka vietnieku Intu Sēli. Viņš apsūdzēts par valsts degvielas piesavināšanos 151 eiro vērtībā un tagad lieta ir nodota tiesai.

Savukārt maija beigās IDB aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu