Brieža pretinieks Glovackis: Darīšu visu, lai uzvarētu un atgūtu Polijai titulu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis
Kšištofs Glovackis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Nākamās nedēļas nogalē Rīgā risināsies Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfināls pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), kurā spēkiem mērosies Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis (25-1, 18 KOs) un polis Kšištofs Glovackis (31-1, 19 KOs), kas paudis apņēmību svinēt uzvaru un kļūt par vienu no savas valsts visu laiku labākajiem bokseriem. 

Cīņa par iekļūšanu turnīra finālā risināsies 15. jūnijā "Arēnā Rīga". Turklāt šajā pašā vakarā notiks arī otra pusfināla cīņa, kurā tiksies Juniers Dortikoss (Kuba) un Endrū Tabiti (ASV). 

"WBC josta ir papildu slogs, kas gulstas uz maniem pleciem, bet tajā pašā laikā tas dod papildu motivāciju," norādīja Briedis. "Ar nepacietību gaidu WBC čempiona titula atgūšanu."

Nesen turnīra organizatori paziņoja, ka šajā duelī noskaidrosies nākamais Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas ieguvējs. 

Abi bokseri ir bijušie pasaules čempioni pirmā smagā svara kategorijā. Briedim savulaik piederēja tieši WBC josta, bet Glovackim - WBO tituls.

"Esmu patiesi priecīgs, ka mana cīņa pret Briedi ieguvusi vēl lielāku nozīmi, jo cīnīsimies par WBC jostu," teica Glovackis. "Tā ir lieliska iespēja kļūt par vienu no visu laiku labākajiem Polijas bokseriem. Darīšu visu iespējamo, lai uzvarētu un atgūtu čempiontitulu savai valstij. Mans komandas biedrs Kšištofs Vlodarčiks ilgus gadus bija WBC čempions, un tagad ir pienācis laiks jostu atgriezt mājās."

Supersērijas ceturtdaļfinālā Čikāgā (ASV) Briedis pārspēja Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

 

"Vakantais WBC tituls piešķir papildu nozīmi Brieža un Glovacka cīņai Rīgā," sacīja turnīra galvenais organizators Kalle Zauerlands. "Viņi ir bijušie pasaules čempioni un ar milzīgu vēlmi atgriezties čempiona tronī."

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu