Ar brīvrunu vārdu kaujām iesildās lielākajam hiphopa festivālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ar brīvrunu vārdu kaujām iesildās lielākajam hiphopa festivālam
Ar brīvrunu vārdu kaujām iesildās lielākajam hiphopa festivālam Foto: publicitātes

Grīziņkalna sporta kompleksā 11. jūnijā, mēnesi pirms hiphopa mūzikas lielākā notikuma – “Ghetto Games Hip Hop” festivāla Ventspilī, astoņi dalībnieki - gan pavisam jauni, gan tādi, kuri jau sevi pierādījuši iepriekšējos gados, sacentīsies par labākā titulu Ghetto Games brīvrunu vārdu kaujā “Truba un štuka par bazaru”. 

Dalībnieku vidū būs jau labi zināmie iepriekšējo gadu pārstāvji - Zirnis, kurš ir 2018. gada uzvarētājs, Abra - viens no ilgākajiem brīvrunas dalībniekiem, jaunais talants E.V. un Bergs – talantīgs brīvrunu rīmētājs, kurš jau vairākus gadus sevi pierādījis šāda veida sacensībās. Pārējie dalībnieki tiek izvēlēti no divām citām atlasēm, kas notiek iknedēļas Ghetto Games pasākumos - maija izskaņā un 6. jūnijā. Savukārt vēl divi dalībnieki tiks izvēlēti ar balsojuma palīdzību no tiem, kuri sevi vislabāk parādījuši atlasēs.

Brīvrunu kauja ir hiphopa stilā izpildīta vārdu cīņa, kurā katrs no dalībniekiem sacenšas, uz vietas izdomājot rīmes ar atskaņām. Asprātīgākais un veiksmīgākais saņem gan žūrijas novērtējumu, gan arī klātesošo skatītāju uzmundrinājumu.

Žūrijā šogad būs spilgti hiphopa kultūras pārstāvji – Skutelis, ansis un “Singapūras satīna” dalībnieks Jānis Krivēns.

Šā gada Ghetto Games brīvrunu vārdu kaujas ”Truba un štuka par bazaru” notikums ir veltīts 90. gadu hiphopam, amerikāņu automašīnām un GTA San Andreas videospēlei, līdz ar to dalībniekiem tiks doti uzdevumi, kas ir saistīti ar šīm tēmām. Uzvarētājs saņems jau tradicionālo naudas balvu un šogad pirmo reizi arī premium klases viedtālruni.

11. jūnija vakars (sākums plkst. 19:00) ir kā iesildīšanās jūlijā gaidāmajam vērienīgajam hiphopa pasākumam Ventspilī.

Ghetto Games festivāls Ventspilī jeb GGFEST notiek kopš 2012. gada un visiem apmeklētājiem pieejams bez maksas. Festivāla vērtības ir radošs un aktīvs dzīvesveids, kā arī pamatā visam - drosme darīt to, ko mīli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu