Juškas trenētā Aņisimova sensacionāli pārspēj čempioni Halepu

CopyDraugiem X Whatsapp
Amanda Aņisimova
Amanda Aņisimova Foto: EPA/Scanpix

ASV tenisiste Amanda Aņisimova ceturtdien parūpējās par sensāciju Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfināla spēlē, uzveicot pasaules trešo raketi Simonu Halepu.

(Papildināts viss teksts.)

Vien 17 gadus vecā Aņisimova ceturtdaļfinālā guva savas karjeras lielāko uzvaru, ar 6-2, 6-3 pārspējot pagājušā gada čempioni, rumānieti Halepu.

Turnīra otrajā kārtā Aņisimova uzvarēja ranga 11.vietas īpašnieci Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas, bet ceturtdien svinēja savu karjeras lielāko uzvaru.

Amerikāniete rangā ieņem 51.vietu, kas ir viņas rekords. Tāpat viņa ir jaunākā spēlētāja kopš 2006.gada, kurai ir izdevies tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. Iepriekš to paveica čehiete Nikola Vaidišova.

Viens no Aņisimovas treneriem ir Latvijas tenisa speciālists, bijušais tenisists Andis Juška, kurš iepriekš strādāja ar Aļonu Ostapenko un bijis Latvijas dāmu izlases kapteinis.

Pusfinālā Aņisimova tiksies ar austrālieti Ešliju Bārtiju, kura rangā ieņem astoto vietu. Bārtija ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-5 pārspēja citu ASV tenisisti Medisonu Kīzu (WTA 14.).

Zīmīgi, ka pusfinālā tikusi ir arī čehiete Marketa Vondroušova, kas nozīmē, ka Francijas atklātajā čempionātā pirmo reizi kopš 2001.gada pusfinālam ir kvalificējušās divas dalībnieces, kas jaunākas par 20 gadiem. Ranga 38.numurs Vondroušova pusfinālā tiksies ar britu tenisisti Joannu Kontu, kura reitingā ir 26.pozīcijā.

Aņisimova un Vondroušova šajā turnīrā bija starp neizliktajām tenisistēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu