Tallinas jauno tramvaju iepirkumā nav saņemts neviens konkursa nosacījumiem atbilstošs piedāvājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

 Tallinas sabiedriskā transporta kompānija "Tallinna Linnatranspordi" (TLT) par izbeigtu pasludinājusi pērn decembrī sākto starptautisko konkursu astoņu jaunu tramvaju iepirkumam, jo līdz konkursa termiņa beigām netika saņemts neviens pieteikums, kas atbilstu iepirkuma nosacījumiem.

TLT drīzumā izsludinās jaunu konkursu, kura termiņš būs šā gada otrajā pusē.

Izbeigtajā konkursā kompānija vēlējās trīs gadu laikā iegādāties astoņus jaunus tramvajus, kas papildinātu esošo tramvaju parku. Jaunu tramvaju iegāde ļautu kompānijai nākotnē apkalpot papildu tramvaju līnijas.

"Tramvaju ražotāji pašlaik ir ļoti noslogoti, un viņu ražošanas plāni jau ir izstrādāti ilgam laikam uz priekšu," sacīja TLT vadītājs Deniss Boroditss. Viņš piebilda, ka astoņu tramvaju, kas paredzēts īpašam sliežu platumam, piegāde divos atsevišķos gados ir tik neērta ražotājiem, ka viņi izvēlējušies konkursā nepiedalīties.

Tallinas sabiedriskā transporta kompānijas vadītājs teica, ka tagad tiek meklēti veidi, kā izmainīt piegādes nosacījumus vai pasūtīto tramvaju skaitu, lai konkurss kļūtu ražotājiem pievilcīgāks. Viņš solīja, ka TLT neatkāpsies prasībās par saprātīgām tramvaja uzturēšanas izmaksām un ātru tehnisko atbalstu.

Decembrī izsludinātajā konkursā saņemts viens pieteikums no Spānijas kompānijas "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" (CAF), kas gan neatbilda konkursa nosacījumiem.

Lai gan tika uzsāktas tiešas sarunas ar Spānijas kompāniju, tā nevēlējās mainīt savu piedāvājumu, tādēļ TLT, ievērojot Igaunijas Publisko iepirkumu likumu, pasludināja konkursu par izbeigtu.

Pašlaik TLT ir 20 CAF ražoti tramvaji, seši īpašā dizaina tramvaji, kas līdzinās pagājušā gadsimta 30.gados kursējušajiem, kā arī 44 čehu kompānijas KT modernizēti tramvaji.

Kopumā TLT apkalpotos maršrutus Igaunijas galvaspilsētā izmanto 140 miljoni pasažieru. TLT ir 520 autobusi, 70 tramvaji un 51 trolejbuss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu