Dārziņš nosaukts par sezonas labāko Latvijas hokejistu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Reuters/ScanPix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lauris Dārziņš ceturtdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) balvu pasniegšanas ceremonijā tika nosaukts par sezonas labāko valsts hokejistu. Šāds apbalvojums pasniegts pirmo reizi.

Dārziņš, kuram ir 34 gadu, bija Latvijas izlases kapteinis šī gada pasaules čempionātā, kurā uzbrucējs septiņos mačos guva trīs vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles. Tiesa, komandai neizdevās iekļūt ceturtdaļfinālā.

Hokejists aizvadīja arī atzīstamu sezonu KHL, jo viņš 62 spēlēs guva 18 vārtus un izpildīja 26 rezultatīvas piespēles, šajā līgā atkārtojot savu vienas sezonas rezultativitātes rekordu. Dārziņš ir arī Rīgas "Dinamo" kapteinis.

Tikmēr par Latvijas labāko hokejisti ceturtdien tika nosaukta vārtsardze Kristiāna Apsīte, kura pārstāv valsts izlasi un ikdienā spēlē "Laima" komandā. Savukārt par labāko pieaugušo hokeja treneri tika atzīts U-18 izlases stūrmanis Oļegs Sorokins, kura vadītā komanda ne tikai nosargāja vietu pasaules čempionāta elitē, bet arī pirmo reizi iekļuva ceturtdaļfinālā.

Apbalvojumu par mūža ieguldījumu hokejā saņēma Ēvalds Grabovskis, kurš visu savu spēku un sirdi atdevis hokejam. Viņš ir bijušais Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" galvenais treneris. Karjeras laikā viņš vadījis arī Bulgārijas un Polijas izlases, kā arī trenējis komandas Latvijā, Polijā, Vācijā un Šveicē. Pēc trenera karjeras beigām Grabovskis turpināja darbu Latvijas hokejā.

Tikmēr citās nominācijās par Latvijas labāko hokeja dzīves organizatoru tika atzīts Juris Savickis, kamēr labākā tiesneša godu izpelnījās Andris Ansons, bet par valsts labāko hokeja halli tika atzīta "Kurbads" ledus arēna. Savukārt Edžus Kārkliņš tika atzīts par Latvijas labāko bērnu treneri vecuma grupā līdz U-13, bet Jēkabs Rēdlihs izpelnījās godu kā U-17 vecuma grupas labākais treneris.

Savukārt par Latvijas gada hokeja notikumu ceturtdien tika atzīts valstsvienības starts pasaules čempionātā Slovākijā, kur komanda guva desmito vietu.

Visbeidzot par Latvijas labākajiem hokeja žurnālistiem tika nosaukti Kaspars Lācis un Armands Tripāns, kuri ir raidījuma "Hokeja laukums" producenti, bet par labāko hokeja fotogrāfiju atzīta Romāna Kokšarova bilde no pasaules čempionāta, kura tika nobildēta neilgi pēc Laura Dārziņa vārtu guvuma cīņā pret Čehiju.

"Latvijas Gada balva hokejā" uzvarētājus anonīmā interneta balsojumā noteica LHF valde, LHF komitejas, "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandu pārstāvji, LHF biedri un Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta (LBJČH) komandu pārstāvji.

Arī turpmāk "Latvijas Gada balva hokejā" tiks pasniegta katras sezonas beigās.

LHF gan nav pionieris gada labākā hokejista balvai, jo pērn "Latvijas Avīze" rīkoja aptauju, kurā par labāko tika atzīts Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu