Londona: Saišu atjaunošana ar Krieviju iespējama tikai tad, ja tā mainīs savu uzvedību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Saišu atjaunošana ar Krieviju iespējama tikai tad, ja Maskava mainīs savu uzvedību, ceturtdien paziņojusi Londona.

"Citādākas attiecības ir iespējamas tikai tad, ja Krievija maina savu uzvedību," paziņoja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas preses pārstāve, norādot, ka bijušā Krievijas spiega Sergeja Skripaļa saindēšana bijusi nicināma rīcība.

Londona ar šādu paziņojumu nākusi klajā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina sacītā, ka pienācis laiks pāršķirt lappusi sarežģītajās Krievijas un Lielbritānijas attiecībās.

"Mēs esam skaidri likuši saprast, ka Krievijas agresivitāte un destabilizējošā uzvedība grauj tās apgalvojumus, ka tā ir atbildīgs starptautiskais partneris," norādīja Mejas preses pārstāve.

Londona apsūdzējusi Krieviju, ka tā sarīkoja uzbrukumu Skripaļam, saindējot viņu ar nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Skripaļs un viņa meita Jūlija pagājušā gada 4.martā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes secināja, ka Skripaļiem uzbrukts ar "Novičok". Skripaļi tika hospitalizēti kritiskā stāvoklī, bet vēlāk atveseļojās.

Maskava noliegusi, ka būtu saistīta ar notikušo.

Incidents izraisīja ievērojamu saspīlējumu Krievijas attiecībās ar Lielbritāniju un citām Rietumvalstīm.

Tomēr Putins ekonomikas forumā Sanktpēterburgā ceturtdien pavēstīja, ka pienācis laiks "beidzot pāršķirt šo lappusi, kas saistīta ar spiegiem un slepkavības mēģinājumiem".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu