Izraēlas izlases galvenais treneris: Mums ir jābūt gataviem sīvai cīņai

CopyDraugiem X Whatsapp
Andreass Hercogs
Andreass Hercogs Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas futbola izlase martā notikušajā 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Poliju 75 minūtes demonstrējusi ļoti labu sniegumu, tāpēc piektdien Izraēlas valstsvienībai jābūt gatavai uz sīvu cīņu, pauda šīs komandas galvenais treneris Andreass Hercogs.

Eiropas čempionāta atlases ietvaros Latvija piektdien Daugavas stadionā uzņem Izraēlu, cīņai notiekot plkst.21.45.

Hercogs ceturtdien notikušajā pirmsspēles preses konferencē stāstīja, ka treniņos pirms jūnija mačiem viņam svarīgākais bija redzēt sadarbību starp uzbrucējiem. "Mums ir daudz jauno spēlētāju, tāpēc svarīgi bija redzēt sadarbību laukumā. Patika Manora Solomona darbības, manuprāt, viņš ar pārējiem uzbrucējiem lieliski sapratās."

Hercogs minēja, ka Latvijas izlases spēli viņš pārzina gana labi, un viņa vadītā komanda centīsies realizēt spēles plānu. "Mums ir plāns uzbrukumā un aizsardzībā. Zinām, ka viņiem Deniss Rakels, Roberts Uldriķis un Valērijs Šabala ir ļoti bīstami spēlētāji. Tāpat aizsardzībā viņiem netrūkst labu futbolistu."

Tāpat treneris piezīmēja, ka svarīgākais ir nepieļaut kļūdas grupu turnīra sākumā, kā arī piektdien gaidāmā spēle pret Latvijas izlasi ir jāsāk aktīvi jau no pirmās mača minūtes.

"Nedrīkstam atkārtot tās pašas kļūdas, kuras mums bija iepriekš. Jo ātrāk gūsim vārtus, jo vieglāk būs spēlēt. Latvija pret Poliju 75 minūtes demonstrēja ļoti labu futbolu, tāpēc mums ir jābūt gataviem sīvai cīņai," sacīja Izraēlas izlases stūrmanis, kurš arī piebilda, ka no savas komandas gaida atbildīgu sniegumu.

Atzinīgus vārdus no Hercoga puses ceturtdien izpelnījās arī izraēliešu pussargs Nirs Bitons, kurš atvieglojot trenera darbu, jo viņa daudzpusība padara sastāvu elastīgāku. "Man ir vieglāk strādāt, kad zinu, ka varu viņu ielikt pussarga pozīcijā vai aizsardzībā kā balstu."

 

Savukārt Izraēlas komandas futbolists Bibrass Natho ceturtdienas preses konferencē vairākkārt uzsvēra, ka kvalifikācijas turnīrā ikviena spēle ir svarīga.

"Es nedomāju par citām spēlēm, šobrīd koncentrējos cīņai ar Latviju, un galvenais ir uzvarēt," teica Izraēlas izlases kapteinis. "Cenšos neklausīties, kas notiek apkārt. Zinu, ka no mediju puses ir liels spiediens un tiek pieminēta arī otrā spēle pret Poliju, taču es koncentrējos uz rītdienas maču."

Izraēlas komandu pirmdien sagaida cīņa Polijā, kamēr Latvija tajā dienā uzņems Slovēniju.

Natho neuzskata, ka kāda no grupu turnīra izlasēm būtu vājāka vai stiprāka. "Nedomāju, ka Latvija ir vājāka par citām izlasēm, ikviena spēle ir svarīga, tāpēc gatavojamies nopietnai cīņai."

Izraēlietis arī atminējās laiku, kad Maskavas CSKA komandā viņš savulaik spēlēja kopā ar Latvijas futbolistu Aleksandru Cauņu. "Viņš ir patīkams cilvēks un labs spēlētājs. Žēl, ka viņam bija tik daudz traumu un nācās pamest komandu."

Izraēlas futbolists arī uzsvēra, ka komanda ir gana daudz pētījusi Latvijas izlasi.

"Gatavojamies ļoti nopietni. Zinām viņu spēles stilu - esam to pētījuši. Treniņnometne bijusi ļoti intensīva. Mikroklimats komandā ir ļoti labs, un mēs cīnīsimies, lai sasniegtu izvirzītos mērķus," kaujiniecisks bija Natho. "Ja es neticētu, ka varam kvalificēties Eiropas čempionātam, tad šeit neatrastos. Komandā ir laba enerģija, un mēs iesim cīnīties par uzvaru katrā spēlē."

Pēc divām kārtām grupas līdere ar sešiem punktiem ir Polija, bet pa četriem punktiem guvušas Izraēla un Ziemeļmaķedonija. Divi punkti ir Slovēnijai, kamēr bez punktiem ir Austrija un Latvija.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu