Palestīniešu valdība sola atcelt ministru algu slepeno paaugstināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Palestīna
Palestīna Foto: TVNET

Naudas trūkuma nomāktā palestīniešu valdība apsolījusi atcelt ministru algu slepeno paaugstināšanu, kuras nonākšana atklātībā bija saniknojusi palestīniešus Rietumkrastā, ceturtdien paziņoja ANO īpašais koordinators Tuvo Austrumu miera procesā Nikolajs Mladenovs.

Palestīniešu darba tirgus kopš 2017.gada stagnē, bezdarbs saglabājas ļoti augstā līmenī un ekonomiskā izaugsme palēninās, taču šonedēļ sociālajos medijos anonīmi izlikti dokumenti atklāj valdības pirms diviem gadiem pieņemtu lēmumu paaugstināt sev algas.

Dokumenti parāda, ka palestīniešu prezidents Mahmuds Abass 2017.gadā klusi piekritis ministru mēnešalgu paaugstināšanai no 3000 uz 5000 dolāriem, bet premjerministram - no 4000 uz 6000 dolāriem.

Šis atklājums satricinājis Rietumkrastu, kur valdība finanšu krīzes dēļ pēdējos mēnešos bijusi spiesta samazināt darbinieku algas, daudziem pat uz pusi.

Palestīnieši jau sen pauž neapmierinātību ar savu vadību, uzskatot to par atrautu no realitātes un korupcijas pārņemtu.

Kā pavēstīja Mladenovs, viņš runājis ar nesen iecelto palestīniešu premjerministru Muhamedu Štajehu, kurš piekritis atcelt ministru algu paaugstināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu