Meksika iesaldē migrantu kontrabandistu kontus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir iesaldējusi banku kontus cilvēku grupai, kas tiek turēti aizdomās par cilvēku kontrabandu un ir atbildīgi par migrantu karavānu organizēšanu.

Šāds solis tika sperts laikā, kad Meksika sarunās ar ASV mēģina novērst ASV tarifu noteikšanu Meksikas precēm saistībā ar nelegālo imigrāciju.

Meksikas Finanšu ministrija paziņoja, ka tās Finansiālās izlūkošanas vienība ir sastādījusi 26 cilvēku melno sarakstu "par viņu iespējamu lomu migrantu kontrabandā un nelikumīgu atbalstu migrantu karavānām". Šie cilvēki netika identificēti.

ASV un Meksikas amatpersonas tikās Vašingtonā, mēģinot panākt vienošanos, lai netiktu īstenoti ASV prezidenta Donalda Trampa draudi no 10.jūnija noteikt 5% muitas tarifu visam Meksikas preču importam, kā arī to pakāpeniski palielināt līdz 25% oktobrī, ja Meksika neierobežos migrantu plūsmu ASV virzienā.

Finanšu ministrija pavēstīja, ka tā izsekojusi "neparastiem" naudas pārskaitījumiem no dažādām Meksikas vietām uz kontiem dažādās valstīs.

Šīs naudas pēdas sekoja Centrālamerikas migrantu karavānu maršrutiem. Karavānas pēdējos mēnešos ir šķērsojušas Meksiku, sasniedzot sešas Meksikas pilsētas pie ASV robežas.

Apsūdzības tiks iesniegtas federālajiem prokuroriem, piebilda Meksikas Finanšu ministrija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu