Noskaidroti trīs laimīgie, kuru balkonus bez maksas iekārtos IKEA dizaineres

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lai iedvesmotu un iedrošinātu Latvijas iedzīvotājus uzlabot balkonu un terašu iekārtojumu, IKEA aicināja pieteikties konkursam ar iespēju laimēt pārvērtības balkonam vai terasei. Trīs uzvarētāji ir izvēlēti - pie viņiem dosies interjera dizaineri un ķersies pie labiekārtošanas.

“Mēs saņēmām 987 konkursa pieteikumus, un pēc to izskatīšanas varam spriest par balkoniem un terasēm Latvijas mājokļos, par biežākajiem izaicinājumiem un par iedzīvotāju vēlmēm. Redzams, ka Latvijā balkonus lielākoties izmanto kā noliktavu mantām, ko nelieto katru dienu. Rezultātā nereti vairs nepaliek vietas atpūtai svaigā gaisā,” stāsta IKEA interjera dizaina nodaļas vadītāja Baiba Freija. Viņa uzskata, ka daudz ko var atrisināt efektīvi mantu glabāšanas risinājumi – ieviešot kārtību, uz balkona atrodas vieta arī patīkamai laika pavadīšanai.

IKEA interjera dizaineru žūrija pārvērtībām izraudzījās balkonu Ziepniekkalnā, terasi Bauskā un lodžiju Juglā. Īpašnieku vēlmes un vajadzības katrā vietā atšķīrās, tāpēc pārvērtību rezultāti būs ļoti dažādi un iedvesmos dažādu mājokļu īpašniekus.

Neliels balkons ģimenes ligzdiņā

Ziepniekkalna mājoklis pieder jaunai ģimenei ar mazuli. Māmiņa Laura saka: “Mūsu balkons ir neliels, bet es ļoti vēlētos tomēr atrast tur vietu gan mantām, gan atpūtai. Balkonā jāatrod pienācīga vieta mana vīra darbarīkiem, bet es vēlētos arī stūrīti, kur baudīt rīta kafiju.”

Neliels balkona izmērs ir izaicinājums, ar ko jāsastopas daudziem, tāpēc šis iekārtojums būs paraugs lietderīgam mazas telpas izmantojumam. Interjerā būs mantu glabāšanas risinājumi un ērta vieta atpūtai.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Terase dzīves svinēšanai kopā ar draugiem

Māja ar terasi atrodas Bauskā un pieder jaunam pārim. Īpašnieki remontē mājokli un vēlētos izveidot arī ārā vietu, kur uzņemt viesos draugus. Saimniece Olga saka: “Mēs drīzumā plānojam sālsmaizes ballīti, tāpēc gribētos, lai arī terase būtu ērti iekārtota, un draugi varētu atpūsties un priecāties svaigā gaisā. Vasara ir laiks dārza svētkiem, un terase ar ērtiem krēsliem, lampiņām un rotājumiem būtu īstā vieta svinēšanai.”

IKEA interjera dizaineres plāno iekārtot terasi modernā stilā, kas jaunajiem saimniekiem patīk vislabāk. Šeit nav nepieciešami risinājumi mantu glabāšanai, tāpēc projekts iedvesmos tos, kas vēlētos iekārtot āra atpūtas zonu.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Lodžija kaķu mīļotājai

Trešā konkursa uzvarētāja ir Elīza, kura dzīvo Juglā kopā ar māsu. Viņa atklāj, kāda būtu viņas sapņu lodžija: “Šobrīd lodžija kalpo galvenokārt kā nevajadzīgo mantu noliktava, bet es sapņoju par vietu atpūtai – man gribētos no rīta baudīt tur svaigu kafiju ar kruasānu un vakarā pasēdēt un parunāties ar māsu, atpūsties no dienas darbiem. Man ļoti patīk puķes un augi, jo tie ļauj sajust saikni ar dabu, pat dzīvojot rosīgas ielas tuvumā.”

Šajā gadījumā lielākais izaicinājums ir lodžijas tipiskais plānojums – tā ir šaura un gara. Lai piepildītu Elīzas sapni un padarītu lodžiju funkcionālu, dizainere plāno to sadalīt divās daļās – viena būtu paredzēta atpūtai, bet otra – mantu glabāšanai un citām ikdienas vajadzībām, piemēram, veļas žāvēšanai.

Foto: Ikea/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu