Vētra: Varbūt jāatsakās no augstākās izglītības iedalījuma profesionālās un akadēmiskās studiju programmās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra
Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra Foto: Edijs Pālens LETA

Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētāja Jāņa Vētras skatījumā ir jāsāk diskusija par atteikšanos no augstākās izglītības iedalījuma profesionālās un akadēmiskās studiju programmās.

Vētra stāstīja, ka nesen notikušajā padomes sēdē tika skatīts būtisks jautājums - rosināt Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisiju pievērst uzmanību akadēmiskajam un profesionālajam studiju programmu iedalījumam.

Sēdes laikā tika rosināts izstrādāt un izglītot par akadēmisko un profesionālo studiju programmu atšķirībām, jo ir nepieciešami standarti, pēc kuriem klasificēt programmas, bet standartu izstrāde nav nedz AIP kompetencē, nedz kādas citas institūcijas kompetencē, apgalvo Vētra.

Arī profesionālo standartu izstrāde notiek tikai augstskolās, bet tas standarts netiek ņemts vērā, kā rezultātā Vētra piedāvā atteikties no iedalījuma akadēmiskā vai profesionālā izglītībā, bet saglabāt vienotu programmu bakalaura, maģistra un doktora studijās.

AIP priekšsēdētājs min, ka profesiju standartus nepieciešams izstrādāt un padarīt elastīgākus, piebilstot, ka standarti jāaktualizē kopā ar darba devējiem, kuri ir ieinteresēti algot darbiniekus konkrētā jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu