Lielbritānijas Augstākā tiesa noraida prasību pret Džonsonu par apgalvojumiem Brexit kampaņas laikā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas Augstākā tiesa piektdien noraidījusi prasību pret bijušo ārlietu ministru un potenciālo premjeres Terēzas Mejas pēcteci Borisu Džonsonu par pretrunīgajiem apgalvojumiem, kurus viņš izteica 2016.gadā Brexit referenduma kampaņas laikā.

Tiesa anulēja zemākas instances tiesneša pagājušā mēneša lēmumu ļaut izdot pavēstes Džonsona izsaukšanai uz tiesu saistībā ar apsūdzībām par ļaunprātīgu amata pilnvaru izmantošanu.

Džonsons tika apsūdzēts saistībā ar apgalvojumiem, ka viņš esot melojis sabiedrībai, kad kampaņā pirms referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) apgalvojis, ka Brexit ļautu ietaupītu 350 miljonus mārciņu (396 miljonus eiro) nedēļā.

Prasību pret Džonsonu iesniedza uzņēmējs Markuss Bells, taču Džonsona advokāti norādīja, ka tiesvedība pret viņu ir politiski motivēta.

Vairāki eksperti ir uzsvēruši, ka Džonsona kampaņā piesauktie dati nav patiesi un aprēķinos nav ņemts vērā finansējums, ko Lielbritānija saņem no ES.

2017.gada septembrī Lielbritānijas Statistikas pārvalde vēstulē Džonsonam norādīja, ka skaitlis ir "acīmredzama oficiālās statistikas ļaunprātīga izmantošana".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu