Moldovas Konstitucionālā tiesa nolemj atlaist parlamentu

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Moldovas Konstitucionālā tiesa sestdien pieņēmusi lēmumu par parlamenta atlaišanu, jo tas nav spējis noteiktajā termiņā izveidot valdību. Piektdien tiesa noteica, ka parlamentam valdības izveidei ir atvēlētas 90 dienas un šis termiņš beidzas pusnaktī uz sestdienu.

Tagad Moldovas prezidentam Igoram Dodonam ir jāparaksta rīkojums par parlamenta atlaišanu un jānosaka jauna parlamenta vēlēšanu datums. Tomēr Dodons sestdien paziņoja, ka šādu rīkojumu neparakstīs, jo deputāti vēl var vienoties.

"Tikai Moldovas prezidentam ir tiesības atlaist parlamentu", turklāt tikai pēc konsultācijām ar frakcijām, žurnālistiem paziņoja Dodons. "Nekas man neuzliek pienākumu šodien atlaist parlamentu, šodien es neparakstīšu rīkojumu par atlaišanu.

24.februārī Moldovā notikušajās parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguva promaskaviskā Sociālistu partija, taču neviens politiskais spēks nesaņēma pietiekamu balsu vairākumu, lai izveidotu valdību.

Sociālistu partija, kuru pārstāv Dodons, ieguva 35 mandātus 101 vietas parlamentā.

Sociālistu partijai neizdevās izveidot koalīciju ne ar labējo bloku, kuram ir 26 mandāti, ne ar valdošo Demokrātisko partiju, kurai ir 30 vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu