Azārs: Atstāt "Chelsea" bija manas karjeras grūtākais lēmums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edens Azārs
Edens Azārs Foto: AFP/LETA

Atstāt Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea" bija beļģu pussarga Edena Azāra karjeras grūtākais lēmums, pēc pārcelšanās uz Spānijas grandu Madrides "Real" norādīja futbolists.

28 gadus vecais Azārs pārcēlies uz "Real", bet transfēra summa ar visiem bonusiem varētu sasniegt pat 150 miljonus mārciņu (168 miljonus eiro).

Azārs plašākai sabiedrībai kā "Real" futbolists tiks prezentēts 13.jūnijā, bet ar Madrides klubu viņš noslēdzis piecu gadu līgumu.

"Atstāt "Chelsea" bija manas karjeras smagākais lēmums," sociālajos tīklos pauda Azārs. "Es ceru, līdzjutēji saprot, ka man vienkārši vajadzēja mesties jaunā izaicinājumā - tieši tāpat darāt arī jūs, kad dzenaties pakaļ saviem sapņiem."

"Tagad, kad par manu karjeras nākotni ir lielāka skaidrība, gribu pateikt, ka izbaudīju katru brīdi, ko piedzīvoju "Chelsea" komandā. Iepriekš nevienā brīdī neapsvēru domu pārcelties uz kādu citu klubu," uzsvēra beļģis.

Azārs par "Chelsea" futbolistu kļuva 2012.gadā, kad pārnāca no Francijas vienības "Lille". Pa šo laiku viņš Londonas klubā aizvadīja 352 spēles un guva 110 vārtus, bet vēl pagājušajā nedēļā beļģu pussargs palīdzēja komandai triumfēt UEFA Eiropas līgā.

"Edens laikā ar "Chelsea" sniedza lielisku izklaidi un ar savu sniegumu sagādāja komandai uzvaras. Par to esam viņam ļoti pateicīgi," sacīja Londonas kluba direktore Marija Granovskaja. "Viņš ar savu profesionālo pieeju kļuva par piemēru citiem, turklāt ar viņu bija lieliski sastrādāties."

Kopā ar "Chelsea" klubu Azārs divreiz uzvarēja Anglijas premjerlīgā un UEFA Eiropas līgā, kā arī pa reizei beļģis virs galvas cēla Futbola asociācijas (FA) un Līgas kausu.

Četras reizes Azārs tika nosaukts arī par "Chelsea" sezonas labāko futbolistu.

"Lai arī esam apbēdināti, ka Azārs dosies prom, jo vēlējāmies, lai viņš paliek, mēs cienām viņa lēmumu - Edens ir izvēlējies uzņemties jaunu izaicinājumu un piepildīt savu bērnības sapni, spēlējot Madrides "Real" klubā," pauda Granovskaja.

Tiesa, "Chelsea" var tā arī neatrast aizvietotāju Azāram, jo tai par pārkāpumiem gados jaunu futbolistu piesaistīšanā tuvākajos divos transfēru logos piespriests liegums iegādāties spēlētājus. Klubs gan iesniedzis apelāciju arbitrāžas tiesā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu