„Meduza” žurnālistam veic izmeklēšanu slimnīcā (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ivans Golunovs
Ivans Golunovs Foto: facebook.com

Maskavas 71.simnīcā šodien nogādāts ceturtdien Krievijas galvaspilsētā aizturētais portāla „Meduza” žurnālists Ivans Golunovs, kura veselības stāvokli izvērtē mediķi. „Ātrās palīdzības” brigāde, kas viņu nogādāja slimnīcā, ziņu aģentūrai Interfax pavēstīja, ka Golunovam ir zilumi pakauša daļā, neskaitāmi nobrāzumi un zilumi uz krūšu kurvja, kā arī pastāv aizdomas par galvas smadzeņu satricinājumu.

Neraugoties uz to, ka Golunovs atrodas slimnīcā, roku dzelži viņam nav noņemti, turklāt žurnālistu pavada vismaz četri policijas darbinieki.

„Pa galvu man iesita, kad tika veikta pirmā apskate un kad tika atrasts iepakojums ar narkotikām – es pieprasīju, lai tālākās darbības notiek tikai advokāta klātbūtnē, jo pretējā gadījumā viņiem nāksies uz pratināšanām mani nest.

Darbinieks noskaitās un divas reizes ne pārāk stipri iesita man pa deniņiem, acīmredzot, to var dēvēt par „nesavaldību”,” tā pirmajā īsajā intervijā pēc aizturēšanas atzinis pats Golunovs.

„Zilumi uz muguras un krūtīm izveidojās jau nedaudz vēlāk, kad mani tomēr atveda uz ekspertīzi. Medicīnas centrā es no jauna paziņoju, ka uzskatu šīs darbības par nelikumīgām un turējos pie gultas, kamēr operatīvā dienesta darbinieki mēģināja mani no tās atraut un vilka uz izeju. Kāpjot lejā pa trepēm, mēs nokritām un tur kaut kur pie margām palika mans rokas pulkstenis.

Pēc tam es gulēju uz asfalta, bet operatīvā dienesta darbinieks bija uzlicis man kāju uz krūtīm. Visu šo laiku manas rokas bija saslēgtas rokudzelžos”, norāda Golunovs.

Viņš arī pauž uzskatu, ka visam ar viņu notikušajam jābūt nofilmētam, jo „tur noteikti atradās arī videonovērošanas kameras”.

Ziņu aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz slimnīcas ārstiem apgalvo, ka pārbaudē Ivanam Golunovam nopietnas traumas vai lūzumi nav konstatēti, tādēļ nav nekāda iemesla viņu turēt slimnīcā. 71.Maskavas slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Masņikovs pavēstījis, ka Golunovu izmeklējis traumatologs, terapeits, apskati veicis arī ķirurgs, pacientam veikta galvas smadzeņu datortomogrāfija, kā arī paņemtas asins analīzes. Datortomogrāfijas rezultāti, pēc galvenā ārsta teiktā, esot "absolūti normāli", arī ribas nav lauztas un neesot arī citu lūzumu vai plaisu pazīmju. Arī neirologs nav pamanījis nekādus simptomus, kas liecinātu par galvas smadzeņu satricinājumu. Pašlaik Golunovs vēl atrodas slimnīcā, jo zilumu dēļ nolemts viņu sapotēt pret stinguma krampjiem.

Starptautiskās cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Agora" vadītājs Pāvels Čikovs paziņojis, ka Maskavā aizturētajam Rīgā bāzētā krievu tīmekļa medija "Meduza" korespondentam Ivanam Golunovam izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu tirgot narkotikas lielā apmērā, par ko draud cietumsods no 10 līdz 20 gadiem.

Sestdien Maskavas tiesai paredzēts lemt par drošības līdzekļa noteikšanu Golunovam un izmeklētāji plāno prasīt pagarināt viņa aizturēšanas termiņu līdz 72 stundām.

Taču sestdien uz policijas iecirkni pie Golunova pēc sūdzībām par sliktu pašsajūtu tika izsaukta ātrā palīdzība un ārsti viņam konstatēja smadzeņu satricinājumu, asinsizplūdumus un pastāv aizdomas par ribu lūzumu.

Sākotnēji policija atteica Golunovam hospitalizāciju, taču tagad viņš aizvests uz vienu no Maskavas slimnīcām apsekošanai.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu