Latvijas U-19 basketbola izlase atkārtoti zaudē Krievijas vienaudžiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase, gatavojoties šovasar gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai, sestdien mājās atkārtoti piekāpās Krievijas vienaudžiem.

Abas komandas sestdien aizvadīja krietni rezultatīvāku maču nekā piektdien, bet otro reizi divās dienās ar rezultātu 97:95 (19:20, 26:20, 24:21, 28:34) pārāki bija Krievijas basketbolisti.

Latvijas izlasē ar 27 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artūrs Kurucs, bet 14 punktus pievienoja Armands Berķis. Savukārt 13 punktus guva Dāvids Vīksne.

Dienu iepriekš latvieši pret krieviem cieta zaudējumu ar rezultātu 66:74.

Šonedēļ U-19 izlases līderis Artūrs Žagars paziņoja, ka nevarēs palīdzēt valstsvienībai šī gada Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas jaunajiem basketbolistiem paredzētas pārbaudes spēles arī ar Lietuvas, Austrālijas un Ķīnas vienaudžiem, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam. sLatvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters, Niks Līnis (abi - "Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Dāvids Vīksne ("Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ričards Vitoļskis, Agris Stankevics (abi - "Ventspils Augstskola").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu