T.Šmēdiņš/Regža iekļūst Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Šmēdiņš (no labās) un Haralds Regža
Toms Šmēdiņš (no labās) un Haralds Regža Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāris Toms Šmēdiņš un Haralds Regža sestdien Austrijā iekļuva Pasaules tūres vienas zvaigznes posma ceturtdaļfinālā.

Turnīrā ar sesto numuru izliktie latvieši vispirms C grupas pirmajā spēlē ar 1-2 (21:19, 25:17, 8:15) spraigā cīņā piekāpās spāņiem Alehandro Uertam Pastoram un Sēsaram Menendesam Ortego, kuri izlikti ar 11.numuru.

Tādējādi vēlāk sestdien Šmēdiņš/Regža aizvadīja cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā, kur ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) pieveica slovēņus Danijelu Pokeršniku un Juri Bedraču, kuriem piešķirts 14.numurs.

Līdz ar to latvieši sasniedza izslēgšanas turnīra pirmo kārtu jeb astotdaļfinālu, kur sestdien ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:14) apspēlēja ar septīto numuru izliktos čehus Filipu Habru un Davidu Lencu.

Tādējādi Šmēdiņš/Regža iekļuvuši ceturtdaļfinālā, kas notiks svētdien. Tajā viņi tiksies ar Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu no Krievijas, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Šmēdiņš/Regža ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajā turnīrā.

Šī posma pamatturnīrā 16 pāri bija sadalīti četrās grupās. Vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji.

Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības bija jānoslēdz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu