Pridžioni: Tas, kas notika ar Porziņģi, varēja atgadīties ikvienam (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Pablo Pridžioni
Pablo Pridžioni Foto: Reuters/ScanPix

Kaut kas līdzīgs maijā Liepājā notikušajam kautiņam, kurā iekūlās Kristaps Porziņģis, varēja notikt ar jebkuru citu jaunieti, sarunā ar TVNET izteicās Argentīnas basketbola leģenda Pablo Pridžioni, kurš ieradies Rīgā uz "Basketball Without Borders" talantu nometni.

Rīgā svētdien tika atklāta "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne, kas pirmo reizi notiek Latvijā. Nometne tiek rīkota sadarbībā ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA).

Nometnes atklāšanas pasākumā piedalījās visi četri Latvijas basketbolisti, kuri šosezon pārstāvēja NBA klubus, - Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans").

"Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne ilgs līdz 12. jūnijam. Nometne pulcē 64 labākos basketbolistus un basketbolistes 17 gadu vecumā un jaunākus no 26 Eiropas valstīm.

"Latvijā esmu pirmo reizi. Esmu dzirdējis labas lietas gan par valsti, gan par pilsētu (Rīgu). Ierados tikai vakar (sestdien), tāpēc nav bijis vēl laiks pastaigāt apkārt, bet ceru dažas vietas apskatīt tuvākajās dienās," sacīja Pridžioni.

Pašlaik 42 gadus vecais argentīnietis šosezon bija viens no treneriem Kuruca pārstāvētajā "Nets" komandā, bet nākamsezon viņš būs viens no galvenā trenera palīgiem NBA klubā Minesotas "Timberwolves".

"Pirmkārt, šis ir perfekts laiks, kad rīkot šo nometni Latvijā, jo šobrīd NBA ir vairāki latviešu puiši. Domāju, ka tas nāks par labu šiem jauniešiem - tā viņiem ir milzu iespēja. Daudzi, kuri iepriekš piedalījušies šajās nometnēs, vēlāk ir spēlējuši NBA," teica Pridžioni.

Argentīnas basketbolists 2012. gadā pievienojās Ņujorkas "Knicks" komandai, bet pēc tam viņš kā spēlētājs pārstāvēja arī Hjūstonas "Rockets" un Losandželosas "Clippers".

Pridžioni ir NBA vēsturē gados vecākais debitants.

"Es NBA debitēju 35 gadu vecumā. Nekad nevari zināt, kad radīsies iespēja. Svarīgi ir strādāt smagi katru dienu. Tas ir mans vēstījums šiem jauniešiem - esiet gatavi! Iespēja var atnākt gan agrāk, gan vēlāk."

Pridžioni spēlētāju maiņas darījumā atstāja "Knicks" vēl pirms Ņujorkas klubam pievienojās Porziņģis, tomēr pieredzējušais argentīnietis nevairījās paust savas domas par Latvijas basketbolista nedienām ārpus laukuma.

"Tas, kas notika ar Kristapu, varēja atgadīties ikvienam. Taču viņa gadījumā tas uzreiz ir liels notikums. Ir grūti aizliegt puišiem iziet ārā (ielās). Viņiem šajā vecumā ir jāizbauda laiks ar saviem draugiem," uzskata Pridžioni.

"Tomēr ir jāapzinās, ka, izejot ielās, visi uz tevi skatīsies - daži cilvēki vēlas būt draudzīgi, bet daži ir skaudīgi. Tāpēc ir jāiet ārā, taču jāpārliecinās, ka apkārt ir draudzīgi ļaudis. Savukārt pašam jācenšas būt draudzīgam ar visiem," piebilda argentīnietis.

"Jācenšas izvairīties no problēmām, taču tas nenozīmē, ka nevar doties izklaidēties ar draugiem. 20 gadi būs tikai vienreiz dzīvē. Ir jāizklaidējas, bet jābūt atbildīgam par to, kas tu esi. Tāds ir mans vēstījums jauniešiem. Ir jāatrod veids, kā atpūsties bez problēmām. Jāsapulcē cilvēki sev apkārt, kuri rūpējas par tevi, nevis slikti tevi ietekmē."

Pridžioni basketbolista karjeras lielāko daļu pavadīja Spānijā, lielākos panākumus gūstot "Baskonia" un Madrides "Real" komandās.

2008. gadā Argentīnas izlases sastāvā Pridžioni izcīnīja bronzas medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu