Stojanovičs: Latvijas futbola izlasei pēc iespējas ātrāk ir jāizcīna punkti (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas futbola izlasei katrs punkts ir svarīgs tās turpmākajai attīstībai, uzsver valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvija pirmdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē uzņems Slovēnijas valstsvienību. Abas komandas Daugavas stadionā savstarpēju maču aizvadīs plkst.21.45.

Stojanoviča vadītā Latvijas izlase zaudējusi visās trīs līdz šim aizvadītajās kvalifikācijas cikla spēlēs. Piektdien Latvija ar 0:3 piekāpās Izraēlai.

"Mums ir jāgūst punkti un tas jādara pēc iespējas ātrāk. Labi apzināmies savu situāciju un vietu šajā grupā. Esam mazi, salīdzinot ar saviem pretiniekiem. Iespējams, ir labāk spēlēt pret divām augsta ranga komandām un pāris vājākām, bet šajā grupā visas ir spēcīgas vidusmēra komandas. Piektdien bija solis atpakaļ mūsu attīstībā, tagad tikai jākļūst labākiem," teica Stojanovičs.

"Spiediens ir vienmēr, vienalga pret ko ir spēles. Cenšamies no šīm spēlēt paņemt pieredzi un iespēlēt jaunus futbolistus. Apzināmies, ka pēdējie gadi nav bijuši viegli un esam pašā zemākajā punktā. Tomēr turpmākajā periodā būsim tikai labāki, esmu par to pārliecināts," skaidroja Stojanovičs.

Iepriekšējā mačā ārpus pieteikuma palika 2018.gada Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks un Daniels Ontužāns.

"Ikauniekam ir neliels savainojums. Ārsts teica, ka viņam jāuzsāk rehabilitācija. Diemžēl, rīt viņš spēlē nepiedalīsies," atklāja Stojanovičs.

"Grūti teikt, kādas būs izmaiņas sastāvā. Neesam labākajā fiziskajā formā. Dažiem spēlētājiem būs grūti spēlēt 90 minūtes pēc pāris dienu pārtraukuma. Ir nepieciešams svaigums komandā. Tāpat ir arī pāris savainojumi, tāpēc par sastāvu lemsim līdz brīdim, kad jāpiesaka sastāvs," atzīmēja Stojanovičs.

Serbijā dzimušais Stojanovičs audzis Slovēnijā un stūrējis šīs valsts izlasi.

"Slovēnija ir komanda, kas spēlē tehniski un arī individuāli meistarīgi. Tā futbolisti savās komandās ir vieni no vadošajiem spēlētājiem. Pirmdien redzēsim, cik tālu esam tikuši līdz šādām komandām. Koncentrēsimies, lai būtu pareizajā vietā un pareizajā laikā, un rādīsim, ko spēsim. Katrs punkts mums būs ļoti svarīgs turpmākajai attīstībai, un nesūdzēsimies, ja tiksim pie punkta," secināja izlases stūrmanis.

"Slovēnijā futbols ļoti ātri aug. Tā ir maza valsts ar lielu sirdi. Komanda pierāda sevi futbolā, basketbolā, handbolā un citos sporta veidos. Varam ņemt daudz piemēru no Slovēnijas un pierādīt, ka viss ir iespējams, liekot lietā pareizo attieksmi," uzsvēra serbu speciālists.

Tikmēr Latvijas izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis atvainojās par komandas sniegumu piektdienas mačā.

"Ceru, ka visi līdzjutēji atnāks uz spēli un palīdzēs izcīnīt uzvaru," teica Gutkovskis. Pirmkārt, mums vajadzētu gūt vārtus. Vieni vārti trīs spēlēs ir pārāk maz. Pret izraēliešiem nebija nekādu variantu. Pirmajā puslaikā zaudējām vārtus, bet mums arī bija momenti. Būtu guvuši vārtus, varbūt spēle aizietu citā virzienā," pauda Gutkovskis.

Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Vēl piektdien Latvijas izlase savā laukumā, demonstrējot pieticīgu sniegumu, ar 0:3 piekāpās Izraēlai, kamēr Slovēnija viesos negaidīti ar 0:1 atzina Austrijas pārākumu.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 133.vietā, kamēr Slovēnija ir 63.pozīcijā.

G apakšgrupā pēc trim spēlēm ar deviņiem punktiem vadībā ir Polija, tālāk ar septiņiem punktiem ir Izraēla, četrus punktus guvusi Ziemeļmaķedonija, trīs punkti ir Austrijai, divi - Slovēnijai, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu