Keks: Spēlē pret Latviju gaidu bīstamu Slovēnijas izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matjažs Keks
Matjažs Keks Foto: AFP/SCANPIX

Slovēnijas futbola izlases galvenais treneris Matjažs Keks sagaida, ka viņa vadītā komanda spēlē pret Latvijas valstsvienību būs bīstams pretinieks.

Latvijas futbolisti pirmdien Rīgā, Daugavas stadionā, uzņems Slovēnijas valstsvienību, aizvadot cīņu 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Spēles sākums paredzēts plkst. 21.45.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā Latvijas izlase ar 3 zaudējumiem 3 spēlēs ieņem pēdējo vietu. Latvijas futbolisti martā izbraukumā ar 1:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai un ar 0:2 arī Polijai, bet pagājušajā piektdienā savā laukumā ar 0:3 tika atzīts Izraēlas pārspēks.

Savukārt Slovēnijas futbolisti ar 2 neizšķirtiem un 1 zaudējumu ierindojas pirmspēdējā vietā G apakšgrupā. Slovēņi martā spēlēja neizšķirti 1:1 pret Izraēlu un Ziemeļmaķedoniju, bet pagājušajā piektdienā ar 0:1 izbraukumā piekāpās Austrijas futbolistiem.

"Loti labi, ka šī spēle ir uzreiz pēc zaudējuma Klāgenfurtē. Domāju, ka mūsu uzdevums ir pilnīgi skaidrs, neatkarīgi no tā, cik punktu turnīra tabulā ir mums un cik Latvijai. Mēs vēlamies izcīnīt pozitīvu rezultātu," Slovēnijas Futbola asociācijas mājaslapā citēts valstsvienības galvenais treneris.

"Ir vairāki faktori, kas mums jāapliecina laukumā, nevis tikai ar vārdiem. Es gaidu agresivitāti, bīstamu Slovēnijas izlasi, bet jāņem vērā, ka arī Latvijas futbolisti ir parādījuši, ka viņiem ir kvalitāte," teica Keks.

"Mums ir pietiekami daudz informācijas par pretiniekiem, redzējām arī spēli pret Izraēlu," sacīja Keks, kurš arī norādīja, ka laukumā svarīga būs futbolistu apņēmība, agresivitāte un drosme.

Tāpat treneris neslēpa, ka viņš nav apmierināts ar vienības uzbrukumu aizvadītajos mačos, tomēr pie tā nav vainīgi tikai uzbrucēji, bet gan visa komanda.

Slovēnijas izlase nav spējusi izcīnīt uzvaru iepriekšējos 9 mačos pēc kārtas, taču šajās spēlēs 5 reizes bijis neizšķirts.

Savukārt Latvijas valstsvienība nav uzvarējusi jau 11 spēlēs pēc kārtas, turklāt šajā posmā piedzīvoti 6 zaudējumi.

Latvijas un Slovēnijas futbola izlases savā starpā tikušās trīs reizes, taču tas noticis jau visai sen. 2004. gadā pārbaudes spēlē ar 1:0 uzvarēja Latvijas futbolisti, bet pirms tam divas tikšanās noslēdzās ar slovēņu panākumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā - 1999. gadā Latvija zaudēja ar 1:2 un 1998. gadā ar 0:1.

Latvijas valstsvienība patlaban Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas 133. vietā, bet Slovēnija atrodas 63. pozīcijā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies G apakšgrupas divas labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu