Arēnā ieskandināta Petera apaļā jubileja

Foto
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ar grandiozu četru stundu lielkoncertu “Dzejnieka sirdsvārdi” sestdien “Arēna Rīga” tika ieskandināta dzejnieka Jāņa Petera 80 gadu jubileja. Tās TV ierakstu skatītāji redzēs LNT ēterā tieši jubilāra dzimšanas dienā – 30. jūnijā.

Jubilāru sveica dziedātāji Juris Vizbulis, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Žoržs Siksna, Ieva Sutugova, Artūrs Biķernieks, Ingus Pētersons, Igo, Imants Vanzovičs, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Juris Jope, aktieri Andris Bērziņš, Gunārs Placēns, Varis Vētra, Jānis Paukštello, Edgars Lipors un Jānis Kirmuška, ansamblis “Dzeguzīte” (vadītāja Daila Martinsone), Rīgas Doma zēnu koris (diriģents Mārtiņš Klišāns), koris “Pa saulei” (diriģents Jānis Ozols), komponisti Mārtiņš Brauns un Jānis Strazds, kā arī deju kolektīvi “Ačkups” un “Dzintariņš”.

Koncertā skanēja gan visiem labi zināmie superhiti no kinofilmām, teātra izrādēm un koncertprogrammām, gan jubilāra personīgi izvēlētie dzejoļi, tostarp – savu pirmatskaņojumu piedzīvoja dzejolis “Atmoda antikvariātā” Vara Vētras lasījumā, kas uzreiz pēc tā atskaņošanas guva plašu rezonansi skatītāju vidū. Koncerta skatītājiem bija iespēja redzēt arī iepriekš publiski nedemonstrētus kinohronikas kadrus, kuros iemūžināta viena no pirmajām Jāņa Petera dzejas lasījumu reizēm paša autora izpildījumā.

Koncerta norisi atbalstīja Rīgas dome, Ventspils Brīvostas pārvalde, “Arēna Rīga”, konditoreja “Vecrīga”, “Cēsu alus”, kā arī mecenāti Juris Savickis, Jūlijs Krūmiņš un kāds dzejnieka talanta cienītājs, kurš vēlējās palikt anonīms.

Koncerta laikā jubilāru klātienē sveica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pasniedzot ziedus un Pateicības rakstu, bet Ministru prezidents Krišjānis Kariņš nosūtīja dzejniekam Pateicības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu tautas pašapziņas bagātināšanā un Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā. Viesu vidū bija kādreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Rīgas mērs Dainis Turlais, kā arī daudzi citi sabiedrībā pazīstami cilvēki un jubilāra draugi. Koncertu veidoja producents Juris Millers, režisors Jānis Mūrnieks, horeogrāfi Sanita Misika, Elita Treilone, Gunta Rudene un Ēvalds Ābelskalns, koru aranžētājs Edgars Linde, diriģents Jānis Ozols, gaismu režisors Reinis Smiltēns, kā arī muzikālās apvienības “Vintāža” vadītājs Rihards Bērziņš. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu