Tikai pēc 137 gadiem Svētās Ģimenes baznīca saņem būvniecības atļauju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Barselonas un visas Spānijas simbols, kultūras piemineklis un arhitektūras lepnums - Svētās Ģimenes baznīca, kā izrādās, ir nelegāli būvēta 137 gadus, bet tikai nupat saņēmusi atļauju. 

Svētās Ģimenes baznīca ir fenomenāla būve, kas ir ieguvusi rekordu kā visilgāk celtā būve pasaulē - domājams, ka pat Ēģiptes piramīdu un Ķīnas lielā mūra būvniecība ir ritējusi daudz raitāk. Baznīcas būvniecības projekts aizsākās 1882. gadā, bet tās celtniecības beigu termiņš tiek prognozēts tikai ap 2026. gadu. Turklāt baznīcas būvniecība 137 gadus ir veikta nelegāli, taču tikai šogad, jūnijā, Svētās Ģimenes baznīca ir saņēmusi oficiālu būvatļauju. 

Foto: AFP/SCANPIX

Kā izrādās - 1885. gadā katalāņu modernists un baznīcas arhitekts Antonio Gaudi iesniedza būvatļaujas pieteikumu Barselonas pilsētas pārvaldē. Tomēr, nesaņēmis atbildi, arhitekts sāka būvniecību.

Tikai 2016. gadā Barselonas pilsētas galvas aptvēra, ka baznīca visus šos gadus ir tapusi bez atļaujas, un to steiguši labot. 

Foto: Wikimedia Commons

Pasakainā baznīca jeb bazilika ir viena no augstākajām neogotikas celtnēm - tā ir 172 metrus augsta un atšķirībā no citām baznīcām un katedrālēm Svētās Ģimenes baznīcas interjeru veido nevis reliģiski, bet dabas motīvi. Kopš 1984. gada Svētās Ģimenes baznīca tika izraudzīta UNESCO pasaules kultūras mantojuma statusam, bet to saņēma 2005. gadā.  Plānots, ka būvniecība noslēgsies 2026. gadā - arhitekta Antonio Gaudi miršanas 100. gadadienā. 

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu