Nadala pašmērķis nav panākt Federeru izcīnītajos "Grand Slam" titulos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers (no kreisās) un Rafaels Nadals
Rodžers Federers (no kreisās) un Rafaels Nadals Foto: AP/Scanpix

Leģendārā spāņu tenisista Rafaela Nadala pašmērķis nav panākt slaveno šveicieti Rodžeru Federeru izcīnītajos "Grand Slam" titulos.

Nadals svētdien jau 12.reizi karjerā kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju - finālā viņš ar 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 pārspēja austrieti Dominiku Tīmu. Karjeras laikā 33 gadus vecais spānis izcīnījis 18 "Grand Slam" titulus, kas ir tikai par diviem mazāk nekā Federeram.

Nadals arī ir piecus gadus jaunāks nekā Federers.

"Panākt kādu izcīnītajos "Grand Slam" titulos - tā es uz dzīvi neskatos. Jā, tas ir motivējoši, tomēr neesmu ar to apsēsts. Tā dēļ es katru dienu neizkāpju no gultas un nedodos uz treniņiem un spēlēm," izteicās Nadals.

Tiesa, pats Nadals atzina, ka karjeras laikā piedzīvotās traumas viņam maksājušas vairākus "Grand Slam" titulus.

"Vēl šogad tenisu vispār neizbaudīju, jo biju satraucies par savu veselību," neslēpa Nadals, kurš ir pasaules otrā rakete, kamēr pirmais ir serbs Novaks Džokovičs. "Pēc izstāšanās no Indianvelsas es biju bedrē gan psiholoģiski, gan fiziski. Biju pārāk negatīvs."

Ceļgala traumas dēļ Nadals nevarēja piedalīties prestižā Indianvelsas turnīra pusfinālā pret Federeru, bet pēc aptuveni mēneša pauzes viņš atgriezās laukumā, turklāt pirms Francijas atklātajā čempionātā viņš uzvarēja Romas turnīrā. Spānis šobrīd guvis 12 uzvaras pēc kārtas.

"Visas situācijas, kam izgāju cauri, man deva papildus kaisli," izteicās Nadals. "Zinu, ka nespēlēšu mūžīgi, tāpēc cenšos saglabāt pozitīvu prātu un kaislību pret to, ko daru."

Nadals Francijas atklātajā čempionātā atsevišķos mačos guvis 93 uzvaras un piedzīvojis tikai divus zaudējumus. Karjeras laikā viņš kopumā guvis 82 titulus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu