Valsts probācijas dienests un Latvijas Automobiļu federācija plāno vienoties par sadarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts probācijas dienests un Latvijas Automobiļu federācija otrdien, 11.jūnijā, plāno parakstīt sadarbības memorandu, informēja federācijas preses sekretāre Kristīne Pavlovska.

Viņa skaidroja, ka memorands paredz Valsts probācijas dienesta un Latvijas Automobiļu federācijas sadarbību pasākumos, kas ir vērsti uz probācijas klientu sociālo iekļaušanu, brīvprātīgā darba attīstīšanu, kriminālsoda - piespiedu darbs un audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa - sabiedriskais darbs - izpildes īstenošanu Latvijas Automobiļu federācijas un tās dalīborganizācijās. Sadarbības memorands kalpos arī kā piemērs citām nevalstiskajām organizācijām, kuru iesaiste kriminālsodu izpildē var sniegt būtisku ieguldījumu sabiedrības drošības veicināšanā.

Tāpat Pavlovska pastāstīja, ka par iespēju iesaistīt nepieciešamo darbu veikšanā probācijas klientus interesi izrādījušas vairākas Latvijas Automobiļu federācijas biedru organizācijas, tostarp auto sacensību organizatori, trašu saimnieki un citi. Savukārt brīvprātīgajā darbā ar jauniešiem, kas ir probācijas klienti, gatavību iesaistīties apstiprinājuši autosportists Reinis Nitišs, motosportists un mentors Mārtiņš Aleksandrovičs.

Sadarbības memorands starp Valsts probācijas dienestu un Latvijas Automobiļu federāciju tiks parakstīts otrdien plkst.10 pie Tieslietu ministrijas galvenās ieejas. Turpat sekos preses konference, kurā piedalīsies tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs, Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Raimonds Kisiels, Nitišs, Latvijas pārstāvis Starptautiskajā automobiļu federācijā Off-Road (krosa) komisijā Gunārs Kosojs un Valsts probācijas dienesta brīvprātīgā - Elīna Malašenko.

Latvijas Automobiļu federācijas preses sekretāre piebilda, ka 2018.gadā Valsts probācijas dienesta saņemtajos tiesu nolēmumos un prokuroru priekšrakstos par sodu piespiedu darbs tika piemērots 25,2% par zādzību, krāpšanu un piesavināšanos nelielā apmērā, 20% par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, 10,3% par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu, 9% par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu nelielā apmērā un narkotisko un psihotropo vielu lietošanu bez ārsta nozīmējuma un 4% par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kā arī 31,5% par citiem Krimināllikuma pantiem.

Valsts probācijas dienestā šobrīd darbojas 111 brīvprātīgo, tostarp 78 līdzgaitnieki, 28 izlīguma starpnieki un 10 atbalsta un atbildīguma apļu brīvprātīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu