Puntuļa vietu Rīgas domē varētu ieņemt pedagogs Jānis Atis Krūmiņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašreizējam Rīgas domniekam Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK) kļūstot par kultūras ministru, viņa vietā darbu vietvarā atbilstoši pašvaldību vēlēšanu rezultātiem varētu sākt pedagogs Jānis Atis Krūmiņš.

Pats Krūmiņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir gatavs sākt darbu pašvaldībā. Krūmiņš Rīgas domē strādājis divus iepriekšējos sasaukumus un norādīja, ka, līdzīgi kā pirms tam, darbu vēlētos turpināt Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā, kā arī Izglītības, kultūras un sporta komitejā.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati liecina, ka Krūmiņš dzimis 1961.gadā. 1992.gadā Latvijas Universitātē viņš ieguvis amatapmācības, zīmēšanas un rasēšanas skolotāja kvalifikāciju, bet 1996.gadā Valdorfpedagoģijas institūtā Ķīlē, Vācijā - sākumskolas skolotāja kvalifikāciju.

Krūmiņš ir valdes priekšsēdētājs biedrībā "Metsepoles Līvu kultūras centrs" un valdes loceklis biedrībā "Vilki".

Puntulis patlaban ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas vadītājs Rīgas domē. Kā aģentūrai LETA norādīja frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks, par to, kurš deputāts varētu ieņemt Puntuļa vietu, patlaban frakcija vēl neesot spriedusi.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt operdziedātāju, pašreizējo Rīgas domes deputātu Puntuli.

Pēc partijas valdes sēdes partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem norādīja, ka uz šo amatu bija liela konkurence, tostarp no partijas biedru vidus un no ar partiju nesaistītu cilvēku vidus. Dzintara ieskatā, Puntuļa kandidatūra ir laba, jo viņš ir ilgstošs partijas biedrs, kultūras cilvēks, kā arī pazīst Kultūras ministrijas darbu, jo tajā ir darbojies kā padomnieks.

Esošā kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) gan nepiedalījās balsojumā par Puntuļa virzīšanu amatam. Taču Dzintars norādīja, ka viņa atbalsta Puntuļa kandidatūru un ir gatava viņam sniegt visu nepieciešamo atbalsta ministra darba gaitu uzsākšanai.

Puntulis žurnālistiem norādīja, ka, viņaprāt, viņš spēs labi pildīt kultūras ministra pienākumus un uzsvēra, ka viena no viņa prioritātēm būs kultūras darbinieku atalgojuma celšana.

Kā aģentūrai LETA norādīja Melbārdes padomniece Lita Kokale, esošā ministre pilnvaras plāno nolikt līdz 19.jūnijam

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu