Indijā sešus vīriešus notiesā par astoņgadīgas meitenes izvarošanu un slepkavību

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien Indijā seši vīrieši tika notiesāti saistībā ar astoņus gadus vecas musulmaņu meitenes izvarošanu un slepkavību, kas pagājušogad satrieca un sašķēla Indijas sabiedrību, vēsta aģentūra "Reuters".

Meitene no musulmaņu nomadu cilts, kas dzīvo Jammu un Kašmiras mežos, tika sazāļota un turēta ieslodzījumā templī, kur viņu apmēram nedēļas garumā izvaroja, bet pēc tam noslepkavoja, žņaudzot un sitot ar akmeni. Tas notika 2018.gada janvārī.

Apsūdzībās teikts, ka mazās meitenes nolaupīšana, izvarošana un slepkavība esot pastrādātas tāpēc, lai aizraidītu no reģiona klejojošo musulmaņu kopienu, kurai viņa piederēja.

Apsūdzēto vidū ir hinduistu garīdznieks un policisti. Gadījums uzkurināja spriedzi starp reģionā dzīvojošajiem hinduistiem un musulmaņiem.

Prokuratūra pieprasīja trīs izvarošanā un slepkavībā apsūdzētos vīriešus sodīt ar nāvi. Pārējie trīs apsūdzēti vieglākos noziegumos, kas saistīti ar pierādījumu iznīcināšanu.

Gadījums šokēja Indiju, kas pērn tika atzīta par sievietēm visbīstamāko valsti pasaulē. Tā dēļ Indijā tika ieviests nāvessods par 12 gadu vecumu nesasniegušu meiteņu izvarošanu.

Pavisam lietā bija astoņi aizdomās turētie. Viens no tiem pirmdien tika attaisnots, bet otrs ir nepilngadīgs un tiks tiesāts atsevišķi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu