Iekšlietu ministrs ar VID vadību pārrunājis sadarbību cīņā ar kontrabandu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Ieva Makare/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aicinājis atbildīgās iestādes aktīvāk sadarboties cīņā ar kontrabandu.

Iekšlietu ministrs aicina atbildīgās iestādes aktīvāk sadarboties cīņai pret kontrabandu

Kā informēja ministra padomnieks Kārlis Miksons, pirmdien Ģirģens, valsts sekretāra vietnieks Jānis Bekmanis un Valsts robežsardzes pārstāvji tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi un VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini, lai pārrunātu abu pušu sadarbības iespējas jautājumos, kas skar darbu uz valsts robežas.

"Mēs redzam, ka Latvijā kontrabanda ir akūta problēma un tas liek domāt, ka problēma ir vai nu pārbaudēs vai arī ir konkrētas amatpersonas, kuras ir iesaistītas šādās darbībās. Mums visiem ir jāstrādā kopā, lai šādas situācijas izskaustu," tikšanās laikā sacīja Ģirģens.

Tāpat viņš norādīja, ka lielākā problēma esot ar kravas automašīnām, jo tur var noslēpt ļoti ievērojamus nelegālo preču apjomus.

VID ģenerāldirektore arī norādīja uz vēlmi pēc ciešākas sadarbības starp Valsts robežsardzi un muitu. "Tas, cik labi un ātri mēs strādājam uz robežas, atbalsojas arī mūsu ostās un kravu apgrozījumā tajās. Panākot sadarbību šādos jautājumos, varu uzsvērt, ka muitnieku skaits netiks samazināts, jo jau iepriekšējais personāla samazinājums bija pārlieku liels," pauda VID ģenerāldirektore.

Ģirģens atzinīgi novērtējis šo tikšanos un sarunu gaitā panākto, uzsverot, ka beidzot ir sākts koleģiāls darbs pie dažādiem problēmjautājumiem, kas iepriekš atstāti darba kārtības otrajā plānā.

Tāpat iekšlietu ministrs saņēma uzaicinājumu no VID ģenerāldirektores apmeklēt muitas kontroles centru, lai iepazītos ar muitnieku darba vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu