Jautājumu par pedagogu darba samaksas pieaugumu varētu atrisināt nedēļas laikā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Ieva Makare/LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) šīs nedēļas laikā varētu atrisināt jautājumu par pedagogu darba samaksas pieaugumu no šā gada septembra.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) šīs nedēļas laikā varētu atrisināt jautājumu par pedagogu darba samaksas pieaugumu no šā gada septembra.

LETA jau vēstīja, ka Finanšu ministrija (FM) nesaskaņoja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto Pedagogu darba samaksas noteikumu grozījumu projektu par pedagogu minimālās algas celšanu no šā gada septembra.

Pirmdien finanšu ministrs žurnālistiem skaidroja, ka IZM sagatavoto lēmuma projektu izsludināja valsts sekretāru sanāksmē pirms divām nedēļām, tomēr FM to nesaskaņoja, norādot uz virkni nepilnību.

Finanšu ministrs stāstīja, ka līdzekļi pedagogu darba samaksas pieaugumam ir rezervēti valsts budžeta programmā svarīgu reformu īstenošanai, tomēr IZM sagatavotajā dokumentā tas nav minēts.

"Valdībai, vērtējot papildus naudas piešķīrumu, ir jāzina, kādas reformas ir notikušas. Lasot presē, uzzināju, ka ir notikusi skolu tīkla optimizācija, bet IZM sagatavotajā lēmumprojektā tas neparādās. Šis ir ierēdņu dokuments, kurā šāda informācija ir svarīga. Ja mēs dotu zaļo gaismu sagatavotajam dokumentam, es paredzu ļoti negatīvu Valsts kontroles atzinumu par finanšu līdzekļu piešķiršanu bez pamatojuma," atzina Reirs.

Viņš piebilda, ka FM un IZM patlaban strādā, lai šīs nepilnības novērstu. "Šajā valdībā neviens jautājums nepaliek karājoties gaisā, bet visi jautājumi tiek atrisināti," uzsvēra finanšu ministrs.

Savukārt Šuplinska situāciju ar nesaskaņoto likumprojektu skaidroja kā "cilvēcīgu kļūdu".

"Tas ir ierēdniecības jautājums. FM norādīja, ka ir nepieciešama informācija par izglītības reformas gaitu, kā arī nebija iesniegts pielikums ar informāciju par to, kā reforma tiek īstenota, kā norit skolu tīkla optimizācija un cik daudz naudas ieekonomēts. Šajā brīdī šis dokuments jau ir pievienots, bet vēl tiksimies ar FM un nākamajā otrdienā šis jautājums varētu tikt iekļauts valdības sēdes dienaskārtībā," stāstīja izglītības un zinātnes ministre.

Vaicāta, vai nepastāv risks, ka no šā gada septembra pedagogi varētu nesaņemt algas pielikumu, Šuplinska atzina, ka, ja tic koalīcijas partneriem, tad šādu bažu noteikti nav.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu