Durantam savainojuma dēļ NBA finālsērija beigusies

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Kevins Durants
Kevins Durants Foto: AP/LETA

Iepriekšējo divu gadu Nacionālās basketbola finālsērijas (NBA) vērtīgākajam spēlētājam Kevinam Durantam Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ šī sezona ir beigusies, turklāt viņam priekšā ilgs rehabilitācijas process.

(Papildināts viss teksts.)

Duranta pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda pirmdien svinēja uzvaru NBA finālsērijas piektajā spēlē, neļaujot Toronto "Raptors" izcīnīt savu pirmo čempiontitulu.

"Warriors" viesos uzvarēja ar 106:105 (34:28, 28:28, 22:22, 22:27), bet sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-2 ir "Raptors".

Pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma laukumā atgriezās Durants, kurš gan otrajā ceturtdaļā traumas dēļ pameta lauku, līdz tam brīdim gūdams 11 punktus. Basketbolists arēnu atstāja uz kruķiem.

Kā pēc dueļa paziņoja "Warriors" ģenerālmenedžeris Bobs Maiers, Durants mačā guva Ahilleja cīpslas savainojumu, nevis atsvaidzināja iepriekšējo traumu. Ja otrdien paredzētajā magnētiskajā rezonansē tiks konstatēts cīpslas plīsums, Duranta atgriešanās laukumā nākamajā sezonā būs zem lielas jautājuma zīmes.

"Viņš ir labs komandas biedrs, labs cilvēks. Tas nav godīgi. Man ir paveicies, ka pazīstu ciņu. Šobrīd man nav daudz informācijas par traumu un tās sekām, bet speciālisti, kuri viņam ļāva spēlēt, ir labi cilvēki," teica Maiers, knapi valdīdams asaras.

Savukārt ESPN žurnāliste Remouna Šelbērna ziņo, ka "Warriors" vadībā ir pārliecināta, ka magnētiskajā rezonansē tiks apstiprināts Ahilleja cīpslas plīsums.

"Esmu pieredzējis ļoti daudz šajā komandā. Dažus kritumus un daudz kāpumus. Šovakar biju lepns par komandas izturību. Visu cieņu Kevinam par atgriešanos laukumā un atbalstu. Tajā pat laikā esmu neizsakāmi satriekts par viņa savainojumu," Šelbērna citē "Warriors" īpašnieka Džo Leikoba teikto.

Sērijas sestā spēle notiks ceturtdien Oklendā, bet, ja būs nepieciešams septītais mačs, tas norisināsies svētdien Toronto.

"Raptors" iekļuvusi savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Toronto komanda NBA spēlē kopš 1995./1996.gada sezonas. "Raptors" izslēgšanas turnīrā spēlēja sesto sezonu pēc kārtas, iepriekšējās trīs nepārvarot Klīvlendas "Cavaliers" barjeru.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu