"Cido Grupa" kļūs par "Bauskas alus" vienīgo īpašnieku (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par alus darītavas SIA "Bauskas alus" vienīgo īpašnieku kļūs SIA "Cido Grupa", aģentūrai LETA pavēstīja kompāniju pārstāvji.

"Bauskas alus" ir noslēgusi darījumu par 100% kapitāldaļu pārdošanu "Cido Grupai". Patlaban iesniegts ziņojums Konkurences padomei, kuras atzinums nepieciešams pilnīgai darījuma izpildei.

"Bauskas alus" turpinās darbu kā neatkarīga alus darītava, ražojot, virzot un pārdodot produktus tirgū. Tajā pašā laikā tai būs iespēja izmantot "Cido Grupas" loģistikas tīklu, norādīja kompānijā.

"Jau vairākus gadus esmu raudzījies pēc pēcteča, kas turpinātu mūsu aizsākto ceļu," sacīja "Bauskas alus" līdzīpašnieks un valdes loceklis Vladimirs Barskovs, piebilstot, ka "Cido Grupa" izraudzīta pēc ilgstošiem meklējumiem un sadarbības ar vairākām kompānijām.

Tāpat viņš pauda pārliecību, ka "Cido Grupa" turpinās "Bauskas alus" sākto biznesa attīstību.

Savukārt "Cido Grupas" valdes priekšsēdētājs Marijus Valds Kirstuks (Marijus Valdas Kirstukas) atzīmēja, ka kompānija ir apņēmības pilna sniegt ieguldījumu "Bauskas alus" attīstībā.

"Darījums ir likumsakarīgs solis mūsu izaugsmē, paplašinot produktu portfeli, lai nodrošinātu patērētāju pieaugošo prasību pēc daudzveidīga piedāvājuma klāsta. "Bauskas alus" alusdarītavu plānojam saglabāt kā neatkarīgu ražotni un padarīt produkciju pieejamāku patērētājiem, izmantojot mūsu loģistikas tīklu. Tāpat saskatām iespēju veidot ražotni atvērtāku alus cienītājiem, aktīvi aicinot apmeklēt alus darītavu klātienē," viņš teica.

"Bauskas alus" vienīgais īpašnieks, pēc "Firmas.lv" datiem, joprojām ir Latvijā reģistrētā kompānija "BA Holdings", kuras īpašnieki savukārt ir Barskovs (50%), Boriss Raigorodskis (25%) un Jurijs Šancovojs (25%).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Bauskas alus" 2018.gadā strādāja ar 7,423 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi - līdz 1,338 miljoniem eiro.

"Bauskas alus" ir reģistrēts 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 786 996 eiro.

Savukārt "Cido Grupa" ir reģistrēta 1994.gadām, un tās pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro. "Cido grupas" kapitālā 99,99% pieder Dānijas "Royal Unibrew". Uzņēmuma produktu portfelī ietilpst sulas, nektāri un sulu dzērieni, kā arī minerālūdens, dzeramais ūdens un alus.

"Cido grupa" 2017.gadā strādāja ar 62,69 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi vairākkārt saruka un bija 165 602 eiro. Kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu