Vasaras drifta festivāls Biķerniekos jau šonedēļ

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 15.jūnijā, Biķernieku trasē norisināsies Latvijas drifta kausa 3.posms un Igaunijas drifta kausa posms, kā arī jaunās LAF disciplīnas "Gymkhana" 1.posms. Visas dienas garumā būs iespējams vērot, kā trasi piekūpina vairāk nekā 60 drifteru, kuriem pievienosies arī Gymkhana dalībnieki.

Latvijas drifta kausam šīs būs noslēdzošās sacensības Biķerniekos šovasar, jo jau nākamreiz Proam klasi Biķerniekos redzēsim 31. augustā, bet konfigurācijā Raganas katlā, toties Street klasi - tikai sezonas noslēgumā, 5. oktobrī. Pēc šā posma Latvijas drifta kausam priekšā nāk posmi Daugavpilī un Igaunijā, tāpēc šī būs lieliska iespēja visus satikt un redzēt Biķerniekos tieši šo sestdien.

Latvijas drifta kausam jau ir notikuši 2 posmi, pēc kuriem jau ir izveidojies labāko braucēju TOP5, sezonas kopsummā tas, protams, vēl neko neizsaka, bet cīņas katrā ziņā būs interesantas, un vēl aizraujošākas padarīs Igaunijas spēcīgie piloti, kuri arī aizvadīs savu oficiālo posmu Biķerniekos. Proam klasē pašlaik kopvērtējuma līderis ir Rolands Bērziņš, kuram aktīvi seko abi jaunākie Latvijas drifteri- Artūrs Bondars un Nikolass Bertāns. Viņiem ļoti tuvu seko arī citi Proam klases braucēji, bet sezonas kopvērtējums noteikti pamainīsies pēc šīm sacensībām.

Foto: Publicitātes foto

Arī street klasē notiks apvienotais posms gan Latvijas,gan Igaunijas ieskaitei. Street klasē viss var mainīties vienā posmā, kāds izstājas, kāds uzvar, jaunie braucēji pārsteidz ar savu rezultātu, kuru šogad ir daudz, un ar ļoti lielu potenciālu.

Proam klase brauks konfigurāciju #frombridge, kas nozīmē daudz dūmu, tuvus tandēmus un atraktīvas cīņas lielās tribīnes priekšā. Street klase savu ieskaiti aizvadīs aiz starta mājas, kur trase tiks veidota atbilstoši street klasei, ar tuviem tandēmiem.

Šajās sacensībās kā jaunums tiks aizvadīts Gymkhana.lv pirmais pilotposms. Gymkhana jeb auto slaloms ir autosporta paveids, kurš notiek slēgtās trasēs jeb speciāli ierīkotos laukumos. Braucējs dodas trasē, kur tam ir jāveic tiesnešu noteikta trases šķēršļu izbraukšana. Gymkhana disciplīnā var piedalīties ar visu veidu piedziņu automašīnām, Dalībnieks var startēt gan ar sportam sagatavotu automašīnu, gan ar ielas automašīnu, gan slaloma ieskaitē, gan drift ieskaitē. Trases konfigurācija vienmēr tiek paziņota tikai sacensību dienā, savā ziņā šī disciplīna trenē arī prātu, jo, braucējam atrodoties trasē, ir jāatceras, kā pareizi jāizbrauc noliktā konfigurācija. Organizatori jau ir sagatavojuši trases konfigurāciju 15. jūnijam, kas būs ļoti interesanta, tajā būs gan paralēlā braukšana, gan manevri, kurus jāatceras. Gymkhana disciplīna notiks paralēli drifta sacensībām Spīdveja stadionā.

Patlaban sacensībām kopā ir pieteikušies vairāk nekā 60 braucēji, un 31 braucējs Gymkhana klasē. Par papildu pārsteigumu Gymkhana, iespējams, parūpēsies PRO klases braucēji, kuri izteikuši vēlmi piedalīties, bet to visu redzēsim jau sestdien.

Pozitīva ziņa visiem drifta līdzjutējiem – šajās sacensībās dalībnieku parks būs atvērts visiem skatītājiem, kas nozīmē, ka jebkuram skatītājam būs iespēja ienākt dalībnieku parkā un apskatīt drifta automobiļus, un pavadīt lielisku laiku drifta gaisotnē. Tāpat padomāts ir arī par izklaidēm bērniem, jo būs pieejams bērnu stūrītis ar bezmaksas atrakciju.

Biļetes iepriekš pārdošanā uz sestdienas sacensībām pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 10 eiro, vairāk informācijas par biļetēm un sacensībām var iegūt organizatora mājaslapā.

SESTDIENA, 15.06.2019.

08:00-10:30 PROAM TRENIŅI

10:30-11:30 PROAM KVALIFIKĀCIJA

12:00-13:00 STREET TRENIŅŠ

13:00-14:00 STREET KVALIFIKĀCIJA

14:00 SACENSĪBU OFICIĀLĀ ATKLĀŠANA LIELĀ TRASE

14:30-16:30 PROAM TANDĒMI TOP32

17:00-20:00 STREET TANDĒMU BRAUCIENI TOP32

20:00 APBALVOŠANAS CEREMONIJA

GYMKHANA DISCIPLĪNA (SPĪDVEJA STADIONS)*

06:30-11:30 REĢISTRĀCIJA

11:30 DALĪBNIEKU SAPULCE

12:00-16:00 4 TRENIŅBRAUCIENI UN 2 IESKAITES BRAUCIENS/4 PRACTICE RUNS AND 2 QUALIFICATION RUN

16:00-17:00 SLALOMA TANDĒMU BRAUCIENI

17:00-20:00 DRIFT GYMKHANA TANDĒMU BRAUCIENI

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu