Rīgas "Dinamo" negrasās nākamajā sezonā pāriet uz mazā laukuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" negrasās nākamajā sezonā pāriet uz mazā izmēra laukumiem, aģentūrai TASS atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Sākot ar nākamo sezonu, klubi varēs samazināt savus laukumus.

"Neplānojam nākamsezon samazināt laukumus un būtībā esam pret to. Saprotu, ka šobrīd var izvēlēties spēlēt uz lielā vai mazā laukuma. Tas visu sarežģīs, tāpēc ka hokejisti trenēsies uz viena, bet spēlēs uz cita laukuma," TASS citē Savicka teikto.

Viņaprāt, lielā izmēra laukumi ir mazāk traumatiski un spēle uz tiem ir gudrāka.

"Spēlējot uz mazā laukuma, pēc ripas iemešanas zonā uzreiz sākas cīņa par to, lai varētu mest uz vārtiem, - tas ir ļoti vienkāršs hokejs, kādu nepiekopjam. Jā, ir daudz divcīņu, ātras kustības ar kājām, rokām un nūju, bet tas ir pavisam cits hokejs. Spēles laukums ietekmē hokejistu domāšanu un visu pārējo. Domāju, ka līdz brīdim, kamēr netiks pieņemti stingri noteikumi par samazināšanu, spēlēsim uz lielajiem laukumiem," stāsta Savickis.

Tā dēvētie Eiropas laukumi standartā ir 30x60 metru lieli, bet kanādiešu laukumi ir par četriem metriem šaurāki. Šobrīd tikai Vladivostokas "Admiral" un Habarovskas "Amur" komandām ir mazie laukumi, bet gaidāmajā sezonā uz tādiem spēlēs arī Astanas "Baris". Aizvadītajā sezonā uz somu laukumiem, kuri ir par diviem metriem šaurāki, spēlēja Kazaņas "Ak Bars", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Maskavas apgabala "Vitjaz" un Maskavas "Dinamo" komandas, kurām nākamajā sezonā pievienosies Magņitogorskas "Metallurg" un Čerepovecas "Severstaļ".

Sākot ar 2020.gadu, pasaules čempionātos tiks izmantoti tikai mazie laukumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu