Jaunais futbolists Ontužāns: Mācos latviešu valodu no jauna

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniels Ontužāns un Pāvels Šteinbors
Daniels Ontužāns un Pāvels Šteinbors Foto: Paula Čurkste/LETA

Vien 19 gadus vecais Latvijas izlases futbolists Daniels Ontužāns no jauna cenšas iemācīties latviešu valodu, jo kopš agras bērnības dzīvo Vācijā un šobrīd vien saprot citu latviski sacīto.

Talantīgais Minhenes "Bayern" sistēmas spēlētājs Ontužāns pirmdien debitēja Latvijas izlasē, laukumā dodoties uz maiņu otrajā puslaikā 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlē pret Slovēniju.

Latvija spēli zaudēja ar 0:5 (0:4), bet Ontužāns bija vienīgais, kuru pēc cīņas uzslavēja vienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

"Par debiju Latvijas izlasē priecājos, bet to aizēnoja zaudējums Slovēnijai. Ceru, ka nākotnē spēsim spēlēt labāk un sasniegt augstvērtīgākus rezultātus," pēc debijas dzimtenes izlasē sacīja Ontužāns. "Latvijas spēlētāju līmenis nav tik slikts kā rezultāti. Treniņu kvalitāte ir augstā līmenī. Ja treneris Stojanovičs mani aicinās un būšu vesels - vienmēr došos palīgā izlasei."

Ontužāns astoņu gadu vecumā kopā ar vecākiem pārcēlās uz dzīvi Vācijā, tāpēc latviešu valodu ir aizmirsis. Pats atzīst, ka saprot citu teikto, bet vēl pagaidām latviski nevar atbildēt.

"Sāku apmeklēt latviešu valodas nodarbības. To Latvijā daru katru dienu. Saprotu, bet nevaru atbildēt. Daru, ko varu, lai apgūtu valodu no jauna. Iespējams, ka nākamajā izlases nometnē jau varēšu ar medijiem sarunāties latviešu valodā," optimisma pilns bija jaunais futbolists.

Ontužānam vēl nedēļu ilgs atvaļinājums, bet "Bayern" komanda treniņus sāka jau 7.jūnijā. Pēc nedēļas arī viņam būšot jāierodas Minhenē, lai sāktu trenēties ar komandu.

Savulaik Ontužāns pārstāvējis Vācijas U-15 un U-16 jauniešu izlases. 

Futbolists nesen intervijā raidījumam "Sporta mikrofons" atklāja, ka šovasar kopā ar Minhenes klubu dosies pirmssezonas tūrē uz ASV. Šogad "Bayern" ASV samēros spēkus ar Londonas "Arsenal", Madrides "Real" un "AC Milan".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu