Privātpersonu tur aizdomās par mēģinājumu piekukuļot Muitas policistu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prokuratūrai ir nosūtījis krimināllietu, kurā kāda fiziska persona tiek turēta aizdomās par kukuļdošanu, savukārt Stopiņu novada pašvaldības policijas amatpersonu tur aizdomās par neizpaužamu ziņu izpaušanu šai personai, izriet no KNAB publicētās infografikas.

Tajā norādīts, ka apsūdzētā fiziskā persona 2017.gadā piedāvāja kukuli Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, netraucētu veikt pretlikumīgas darbības akcīzes preču aprites jomā.

VID amatpersona informāciju par kukuļa piedāvājumu nodeva KNAB, un pēc tam fiziskā persona arī nodeva vismaz divus kukuļus šai amatpersonai. KNAB infografikā norādīts, ka VID amatpersonai piedāvātais kukulis bijis 1500 eiro mēnesī uz vienošanās laiku.

Savukārt pašvaldības policijas amatpersona ieguva informāciju no datubāzēm par personām un transportlīdzekļiem, izpaužot neizpaužamas ziņas par personām, kas saistītas ar apsūdzēto fizisko personu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu